Aloe vera για το έκζεμα

Aloe Vera για εκζέματα

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, που προστατεύει όλα όσα περικλείονται γύρω από αυτό. Ωστόσο, η συνεχή έκθεση μας σε ακραίες καιρικές συνθήκες, η εξωτερική ρύπανση, η κακή διατροφή και τα αποτελέσματα της κακής ψυχολογίας και του άγχους, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες και πρόωρη γήρανση, καθώς και στην τάση να δημιουργηθούν διάφορες δερματικές διαταραχές, π.χ. έκζεμα. Το ζελέ αλόης βέρα έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο ως βοήθημα σε δερματικά θέματα και σε εκζέματα. Ο όρος της ανατομίας για τις επιφάνειες και τους βλεννογόνους, δηλαδή το δέρμα, είναι «επιθήλιο» ή «επιθηλιακός ιστός». Η αλόη βέρα έχει μεγάλη ευεργετική δράση και βοηθά στο να αναπλάθει κατεστραμμένο επιθηλιακό ιστό (δέρμα), είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στον οργανισμό μας. Η τακτική και συχνή λήψη πόσιμης αλόης βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατεστραμμένο επιθήλιο στα εσωτερικά όργανα, ενώ το τζελ αλόης βέρα μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά σε κατεστραμμένο δέρμα εξωτερικά, που έχει διαταραχή.

Το έκζεμα χωρίζεται σε δύο τύπους, τον τύπο που οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες ή σε εξωτερικούς – ερεθιστικούς παράγοντες. Το έκζεμα από εξωτερικούς – ερεθιστικούς παράγοντες συνήθως αναφέρεται ως δερματίτιδα. Πρόκειται για μία φλεγμονή του δέρματος, η οποία μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, δηλαδή σε οξεία μορφή με σχηματισμό φυσαλίδων και εξίδρωσης «υγρό έκζεμα» ή να είναι χρόνιο και ξηρό με ερυθρές εφελκίδες και έντονη φαγούρα. Εάν το δέρμα είναι ξηρό, πρέπει σίγουρα πρώτα να ενυδατωθεί καλά. Η πόσιμη αλόη βέρα και το τζελ αλόης βέρα προσφέρουν full ενυδάτωση εσωτερικά και εξωτερικά στον οργανισμό, 4 φορές περισσότερη από ότι το νερό. Επίσης, κάθε προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε, θα πρέπει να έχει και μια μαλακτική ή λιπαντική βάση, γιατί το δέρμα χρειάζεται και έλαια. Η αντιφλεγμονώδης και αντικνησμώδης δράση της αλόης βέρα συνδυασμένη με μία ενυδατική βάση, όπως η λανολίνη, ενισχυμένη με φυσικό αντιβιοτικό όπως η πρόπολη μελισσών, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε δερματικές διαταραχές. Εάν εφαρμόσετε 3 φορές την ημέρα τζελ αλόης, δεν θα έχετε την ανάγκη για συμβατικές κρέμες του εμπορίου.

Από την άλλη πλευρά όμως, η κατανάλωση πόσιμης αλόης βέρα μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τον οργανισμό σας και να σας παρέχει νέα και υγιή δερματικά κύτταρα. Είναι γεγονός ότι, ο τρόπος ζωής μας πλέον έχει αλλάξει τραγικά. Οι καθημερινές πιέσεις και οι οικονομικοί παράγοντες μας δημιουργούν υπερβολικό στρες. Το στρες υποκινεί το έντερο είτε σε υπερλειτουργία (διάρροια) είτε σε υπολειτουργία (δυσκοιλιότητα). Συχνά, τα συμπτώματα του έντονου στρες εμφανίζονται στο δέρμα ως διαταραχές της επιδερμίδας. Το πεπτικό σύστημα συνδέεται άρρηκτα με το δερματικό σύστημα. Άρα είναι άμεση ανάγκη να φροντίσουμε το ψυχολογικό μας σύστημα αλλά και το βιολογικό μας σύστημα. Η πόσιμη αλόη βέρα περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σύμπλεγμα βιταμινών Β και για αυτό μπορεί να ενδυναμώσει την καλή ψυχολογία απέναντι στο στρες. Επίσης, η αλόη βέρα προσφέρει στο βιολογικό μας σύστημα πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και δημιουργούν ένα φράγμα στο κύτταρο απέναντι στην εισβολή μικροβίων. Όταν το πεπτικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υγιή, τότε δεν έχουμε διάρροιες, ναυτία, κόπωση, ουρολοιμώξεις κ.α. και το νευρικό – ψυχολογικό σύστημα είναι επίσης υγιές και όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα και το δερματικό σύστημα. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι η πόσιμη αλόη βέρα είναι απαραίτητη στη ζωή μας και η ευεργετική δράση της ωφελεί τη συνολική υγεία του οργανισμού μας. Εάν, πίνετε 120ml πόσιμη αλόη ημερησίως, θα αρχίσετε να έχετε συνολική υγεία και ευεξία στον οργανισμό σας και κατά συνέπεια ένα όμορφο, λαμπερό και υγιές δέρμα.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα που ανακουφίζουν τον οργανισμό σε περιπτώσεις εκζεμάτων. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

6976 734528

Email: info@aloeverablog.gr