Αλόη βέρα στα μαλλιά

Αλόη βέρα στα μαλλιά

Τα μαλλιά και η περιοχή του τριχωτού της κεφαλής έχουν άμεση σχέση με την εμφάνισή μας. Πολλές φορές δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στο πως είναι τα μαλλιά μας από το πώς είναι το πρόσωπό μας. Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό; Είναι αλήθεια ότι, όταν έχουμε περιποιημένα μαλλιά, αλλάζουμε διάθεση και επειδή το αποτέλεσμα στα μαλλιά είναι άμεσο (καθημερινή περιποίηση, χτένισμα, βαφή, κούρεμα), έχουμε καλύτερη ψυχολογία.

Ας δούμε όμως από τι αποτελούνται τα μαλλιά μας. Ποια είναι η υφή των μαλλιών μας; Τα μαλλιά είναι εξαρτήματα του δέρματος καθώς επίσης και τα νύχια και αποτελούνται από κερατινοκύτταρα τα οποία ονομάζουμε «νεκρά κύτταρα» και έχουν χρωστική ουσία που λέγεται μελανίνη. Στα πιο μελαγχρινά άτομα τα μαλλιά είναι μαύρα γιατί έχουνε μελανίνη, ενώ στα πιο ανοιχτόχρωμα άτομα έχουμε ξανθά μαλλιά και κόκκινα μαλλιά σε φυσικό χρωματισμό. Η χρωστική αυτή ουσία, με την πάροδο του χρόνου, αρχίζει να φθείνει και γι’ αυτό όσο μεγαλώνουμε αρχίζουν να ασπρίζουν τα μαλλιά μας.

Επίσης, η κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής μας και η ποιότητα των τριχών στα μαλλιά μας, συνδέονται άμεσα με το ορμονικό μας σύστημα.  Η ποιότητα των μαλλιών μας αλλά και το αν πέφτουν τα μαλλιά μας ή έχουμε πυκνά μαλλιά ή κατά καιρούς έχουμε πτώση των μαλλιών μας, οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στο πως είναι το ορμονικό μας σύστημα και ιδιαίτερα στις γυναίκες. Επίσης, το αν έχουμε γερά μαλλιά ή αραιά, εξαρτάται πολύ και από διάφορα θρεπτικά στοιχεία που λείπουν από τον οργανισμό μας, όπως είναι οι βιταμίνες και τα μέταλλα.

Ποια είναι όμως τα συνήθη προβλήματα με τα μαλλιά μας και πως μπορεί η αλόη βέρα να βοηθήσει ουσιαστικά;

Το κυριότερο πρόβλημα με τα μαλλιά είναι η τριχόπτωση. Η τριχόπτωση μπορεί να είναι μόνιμη ή εποχιακή ή και εποχική. Η αλόη βέρα στα μαλλιά έχει σπουδαία αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με κάποιο σαμπουάν πλούσιο σε ποσότητα αλόης βέρα και να κάνετε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με κυκλικές κινήσεις. Τα πατήματα με τα δάχτυλα των χεριών σας θα ενεργοποιήσουν τους θύλακες της τρίχας που είναι σε αδράνεια και θα κάνουν υπεραιμία, δηλαδή θα βοηθήσουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Η τριχοφϋία εξαρτάται άμεσα από την κυκλοφορία του αίματος που έχουμε στο τριχωτό της κεφαλής μας, επειδή ο βολβός της τρίχας τρέφεται από το αίμα. Γι’ αυτό πολλές φορές η αιτία της τριχόπτωσης, είναι ότι δεν έχουμε καλή αιμάτωση στη συγκεκριμένη περιοχή, που σημαίνει ότι δεν έχουμε και ενεργούς θύλακες. Έτσι, εφόσον δεν έχουμε ενεργούς θύλακες, αρχίζουμε να έχουμε πτώση των μαλλιών μας. Ωστόσο, είναι λογικό ότι τα μαλλιά μας πέφτουν φυσιολογικά και ανανεώνονται υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η αλόη στα μαλλιά έχει την ιδιότητα να δημιουργεί υπεραιμία στο τριχωτό της κεφαλής και να δίνει θρέψη και όγκο στην τρίχα, λόγω των πλούσιων θρεπτικών στοιχείων της.

Από εκεί και έπειτα, μπορεί να υπάρχουν διάφορες προβληματικές καταστάσεις μαλλιών, όπως είναι τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, τα αφυδατωμένα, με πυτιρίδα, με ψαλίδα, που σπάνε εύκολα.. Το άλφα και το ωμέγα για μαλλιά αφυδατωμένα, ταλαιπωρημένα, πολύ λιπαρά και με ψαλίδα που σπάνε εύκολα και πέφτουν είναι η διατροφή μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς από μέσα, είναι να πίνουμε κατά αρχάς χυμό αλόης βέρα, γιατί όλοι όσοι χρησιμοποιούν aloe vera gel για τα μαλλιά τους, τα βλέπουν να δυναμώνουν και να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει, γιατί καθαρίζουν οι λάχνες του εντέρου και αποτοξινώνεται το πεπτικό μας σύστημα και έτσι, όλα τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες των τροφών που καταναλώνουμε απορροφώνται κατά 50% περισσότερο από τον ανθρώπινο οργανισμό, μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος και όπως είπαμε η κυκλοφορία του αίματος έχει να κάνει με την αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής. Οπότε τα θρεπτικά συστατικά μέσω του αίματος πηγαίνουν σε αυτές τις περιοχές και γίνεται η σωστή θρέψη του βολβού της τρίχας και για αυτό όταν πίνουμε χυμό αλόης βέρα, έχουμε όλα τα παραπάνω οφέλη. Επίσης, η πόσιμη αλόη βέρα έχει πάνω από 75 θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα στοιχεία για την ενίσχυση των μαλλιών. Τέλος, ας μην ξεχνάμε, ότι το τζελ αλόης για μαλλιά έχει ρυθμιστικές ιδιότητες στον οργανισμό και φέρνει σε ισορροπία το pH του δέρματος. Άρα, η πόσιμη φυσική αλόη στα μαλλιά είναι το μυστικό για την υγεία και την λάμψη της εμφάνισής μας.

Την αλόη βέρα τζελ για τα μαλλιά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εξωτερικά ως μάσκα περιποίησης στα μαλλιά σας για ενυδάτωση, για θρέψη, για αναδόμηση ( όταν οι τρίχες είναι κατεστραμμένες) και για να μειώσετε την εμφάνιση της ψαλίδας. Αν υπάρχει ψαλίδα στα μαλλιά σας, τότε πρέπει να επισκεφτείτε ένα κομμωτήριο και να την καθαρίσετε με ψαλίδι. Η αλόη για τα μαλλιά, απλά θα τα κρατήσει full ενυδατωμένα για να μην δημιουργείτε συχνά ψαλίδα. Πολλές φορές, οι τρίχες του κεφαλιού μας καταστρέφονται από καιρικές συνθήκες ή διάφορες επεξεργασίες όπως ντεκαπάζ, βάψιμο και για αυτό χρειαζόμαστε θεραπεία μάσκας μαλλιών. Η αλόη για τα μαλλιά είναι θαυματουργή, γιατί αναδομεί την τρίχα και γεμίζει και δυναμώνει ομοιόμορφα όλο το πάχος της τρίχας, σε όλο της το μήκος. Εφαρμόστε λοιπόν, φυσική αλόη στα μαλλιά σε καθαρό και βρεγμένο κεφάλι, όχι μόνο στις τρίχες αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής σας και τυλίξτε το κεφάλι σας με μία ζελατίνη ή με μία πετσέτα για να κρατήσετε τη θερμοκρασία και μετά από 20 λεπτά, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό το κεφάλι σας. Μην μαζεύετε τα μαλλιά σας με κλάμερ, αλλά αφήστε τα απλωμένα στους ώμους σας πάνω σε μία πετσέτα και μην τα χτενίζεται, γιατί το ζελέ της αλόης βέρα ανοίγει μόνο του τα λέπια της τρίχας και διεισδύει μέσα και δρα. Τα μαλλιά σας θα ξεμπερδευτούν μόνα τους και αφού ξεβγάλετε καλά μετά μπορείτε να τα χτενίσετε. Αν κάνετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα θα παρατηρήσετε ότι η αλόη βέρα σας προσφέρει ενυδατωμένα, λαμπερά και γερά μαλλιά, γιατί ρυθμίζει το pH της τρίχας και κάνει ανάπλαση. Το λούσιμο των μαλλιών είναι καλό να γίνεται με σαμπουάν και μαλλακτική πλούσια σε αλόη βέρα και με χλιαρό νερό, όχι ζεστό και ειδικά αν τα μαλλιά μου είναι λιπαρά. Το λούσιμο είναι καλό να γίνεται και κάθε μέρα. Το όχι κάθε μέρα λούσιμο είναι πραγματικά μύθος.

Επίσης, σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι το τζελ αλόης για μαλλιά κάνει θαύματα σε ψωρίαση στο τριχωτό της κεφαλής. Η ψωρίαση είναι μία πάθηση αρκετά πιο συνηθισμένη ακόμα και στα μαλλιά απ’ ότι πιστεύει ο κόσμος και εμφανίζεται με πολλές μορφές. Στην ουσία πρόκειται για διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος με εκδηλώσεις στο δέρμα, από μικρή πιτυρίαση στο τριχωτό της κεφαλής έως μεγάλες επηρμένες ερυθρές πλάκες που προσβάλλουν ολόκληρο το σώμα. Η πάθηση αυτή μπορεί να επιδεινωθεί από το υπερβολικό άγχος, την κατανάλωση οινοπνεύματος και αν υπάρχουν προβλήματα με το πεπτικό σύστημα. Η αλόη βέρα στα μαλλιά ή προϊόντα πλούσια σε ζελέ αλόης, όπως σαμπουάν, μαλακτικές και κρέμες, μπορούν να ανακουφίσουν τα εξανθήματα και η πόσιμη aloe vera gel για μαλλιά παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού λόγω της ακεμμανάνης που περιέχει το φυτό από τη φύση του. Μερικές φορές η ψωρίαση απλά εξαφανίζεται, αλλά δυστυχώς όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Επειδή η ψωρίαση περιλαμβάνει ένα σύνολο συμπτωμάτων τα οποία διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, πιστεύεται ότι η φυσική αλόη στα μαλλιά μπορεί να ωφελήσει συγκεκριμένους μόνο τύπους ψωρίασης μαλλιών.

Τέλος, το ζελέ της αλόης βέρα είναι αλήθεια ότι, είναι ένα στοιχείο της φύσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στα μωρά, που έχουν ξηρότητα στο κεφαλάκι τους ή νινίδα. Εφαρμόστε μία πολύ μικρή ποσότητα σαν κρέμα στο κεφαλάκι κάνοντας απαλό μασάζ και αφήστε το να απορροφηθεί.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν θα θέλατε να δοκιμάσετε ένα προϊόν αλόης για τα μαλλιάς σας επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger ή μέσω email: info @ aloeverablog.gr. Θα μπορέσουμε να σας συμβουλέψουμε σχετικά καθώς και αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε ένα προϊόν να σας προτείνουμε κάποια από τα προϊόντα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής που διαθέτει η Forever Living.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα για τα μαλλιά που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info@aloeverablog.gr