Αλόη φυτό - Aloe vera φυτό

Αλόη Φυτό

Η αλόη βέρα είναι ένα μικρό φυτό, χωρίς κορμό με τα φύλλα του να ξεκινούν από τη βάση του φυτού. Η αλόη, ως πολυετές φυτό, έχει διάρκεια ζωής περίπου 12 χρόνια. Τα φύλλα του φτάνουν σε ύψος τα 20-25 εκ. και το στέλεχος του κίτρινου λουλουδιού της φτάνει ακόμη και το 1 μ. σε ύψος. Το φυτό έχει πρακτικά απεριόριστη διάμετρο μια και βγάζει συνέχεια παραφυάδες στο πλάι με τις οποίες και πολλαπλασιάζεται και τα άνθη εμφανίζονται το Καλοκαίρι.

Η αλόη χρειάζεται περίπου τέσσερα έως πέντε χρόνια μέχρι να φτάσει στην ωριμότητα, στην οποία τα φύλλα της φτάνουν τα περίπου 60 εκατοστά σε μήκος και περίπου 8-10 εκατοστά σε πλάτος, στη βάση τους. Τα φύλλα σταδιακά λεπταίνουν και καταλήγουν σε αιχμή και διαθέτουν μαλακά άκανθα στην περιφέρειά τους. Εάν ο κορμός κοπεί εγκάρσια, τα φύλλα μπορεί να φυτρώσουν σε διάταξη ροζέτας. Από το κέντρο του συνόλου των σκούρο πράσινων φύλλων αναπτύσσεται το στέλεχος των ανθέων, που φτάνει περίπου τα 90 εκατοστά σε μήκος, στο άκρο του οποίου φυτρώνουν μακριά, σωληνοειδή κίτρινα άνθη, στην περίπτωση της αλόης Barbadensis Miller. Η συγκομιδή των φύλλων συνήθως γίνεται σε ηλικία φυτού τεσσάρων ετών. Όταν συλλέγονται τα εξωτερικά φύλλα, πιθανώς έως και τρεις φορές ετησίως, το φυτό μπορεί να θωρακιστεί από την απώλεια νερού με ένα προστατευτικό μηχανισμό που είναι χαρακτηριστικός των σαρκωδών φυτών. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, η τομή του φυτού επουλώνεται πλήρως και έτσι σταματάει η διαδικασία αφυδάτωσης του βλαστού, δίνοντας στο φυτό τη δυνατότητα να παρατείνει τον χρόνο ζωής του.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα της forever living που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info@aloeverablog.gr