Αλόη βέρα χυμός ιδιότητες

Αλόη βέρα χυμός ιδιότητες

Σήμερα παρόλο που τα φάρμακα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά, η μακροχρόνια χρήση τους μπορεί συχνά να επιφέρει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Έτσι, παρατηρούμε, ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές καθώς και επιστήμονες, στρέφονται πλέον σε παραδοσιακές και συχνά πιο φυσικές θεραπείες, σε βότανα, σε βιταμίνες και σε συμπληρώματα διατροφής για την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων με την υγεία τους. Η αλόη βέρα είναι μία από αυτές τις φυσικές λύσεις και όχι άδικα.

Η αλόη βέρα είναι ένα χυμώδες φυτό, που είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θρεπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Η αλόη βέρα συχνά θεωρείται εσφαλμένα κάκτος, στην πραγματικότητα όμως είναι οπώδες και ένα από τα πιο ακανθώδη είδη της οικογένειας των λειριιδών, δηλαδή στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σπαράγγι. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την αλόη θεραπευτικά για περισσότερα από 5.000 χρόνια. Τα φύλλα της αλόης βέρα περιέχουν ένα διάφανο, παχύρρευστο ζελέ που αποτελείται κατά περίπου 99% από νερό. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσοστό θρεπτικής ουσίας είναι περίπου το 1% του φυτού. Ωστόσο, αυτό το 1% περιέχει περίπου 75 θρεπτικά συστατικά και η συνεργιστική δράση όλων αυτών μαζί, δίνει πολλά θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό.

Οι ιδιότητες του χυμού της αλόης βέρα:

  • Αποτοξίνωση Σώματος: Ο χυμός αλόης βέρα έχει αποτοξινωτική δράση, απορροφά τις τοξίνες και τις απομακρύνει από τον οργανισμό. Μειώνει έτσι το τοξικό φορτίο στο σώμα και παρέχει την ενέργεια που χρειάζεστε. Ο χυμός αλόης βέρα είναι ιδανικός για αποτοξίνωση, αφού είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η κατανάλωση του χυμού μπορεί λοιπόν να βοηθήσει το σώμα μας να ανταπεξέλθει στις δύσκολες απαιτήσεις της καθημερινότητας.
  • Βελτιώνει την πέψη: Παραδοσιακά η αλόη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών. Πιο συγκεκριμένα καταπραΰνει τις καούρες στον οισοφάγο και στο στομάχι και βοηθά στο να μειωθούν οι γαστρικές ενοχλήσεις. Παράλληλα, βοηθά στην καλύτερη συνολική λειτουργία του εντέρου. Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή τα αποτελέσματα είναι ακόμα μεγαλύτερα.
  • Για ένα υγιές δέρμα: Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως η αλόη βέρα είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για την επούλωση εγκαυμάτων, κοψιμάτων και γρατζουνιών. Ο χυμός της αλόης δρα εσωτερικά στον οργανισμό και προστατεύει το δέρμα από μέσα. Μπορεί να ενισχύσει την επούλωση των πληγών, βελτιώνοντας την κυκλοφορία, περιορίζοντας την βακτηριδιακή δράση και προστατεύει τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα.
  • Ενυδάτωση επιδερμίδας: Ο χυμός αλόης βέρα λόγω της λιγνίνης που περιέχει, συστατικό που βοηθά στη βαθιά απορροφητικότητα της αλόης στον συνδετικό ιστό, ενυδατώνει και αναζωογονεί ταχύτερα και σε βάθος το δέρμα. Η αλόη προσφέρει 3,7 φορές περισσότερη ενυδάτωση, από ότι το νερό. Έτσι, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και επειδή περιέχει και βιταμίνη C, βοηθά τον οργανισμό μέσω του φυσικού μηχανισμού που έχει, να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη, που είναι απαραίτητα για το δέρμα.
  • Μειώνει την ακμή: Ο χυμός αλόης μπορεί να περιορίσει την ακμή και τα σπυράκια, να ηρεμήσει την φλεγμονή και να μειώσει την δραστηριότητα των βακτηρίων στους πόρους.
  • Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά: Ο χυμός αλόη βέρα περιέχει μια πλούσια σειρά από αντιοξειδωτικά στοιχεία που εξουδετερώνουν τις φλεγμονές και προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες.
  • Δρα ως σούπερ αντιγηραντικό: Ο χυμός της αλόης επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος και επηρεάζει την παραγωγή κολλαγόνου, έτσι ώστε να βοηθά στη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Οι μεγάλες ποσότητες σε αντιοξειδωτικά και οι πολυσακχαρίτες της αλόης, ενισχύουν τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος και τονώνουν τα λευκά αιμοσφαίρια.
  • Για καταπολέμηση της μόλυνσης: Η αλόη μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα από την αφαίρεση των τοξινών και τον περιορισμό της μικροβιακής δραστηριότητας στο σώμα. Τα ενεργά συστατικά της εμποδίζουν την ανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών και παρέχουν αντιμικροβιακή δράση, εξαλείφοντας έτσι πολλές εσωτερικές και εξωτερικές μολύνσεις.
  • Ενισχύει την στοματική υγιεινή: Ο χυμός αλόης βέρα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των ούλων και του στόματος. Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη επούλωση μετά από εγχειρήσεις που αφορούν τα δόντια.
  • Έλεγχος σωματικού βάρους: Με την αλόη βέρα βοηθάτε το σώμα σας να διατηρήσει το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα γιατί βελτιώνεται η πέψη και η αποτοξίνωση του οργανισμού. Ο χυμός αλόης βέρα βοηθά στη χώνεψη και στην καλή λειτουργία του εντέρου και επίσης ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό και καθαρίζει το συκώτι που ευθύνεται για την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Έτσι, η αλόη βέρα είναι θα λέγαμε ένα προϊόν κλειδί για τη διαχείριση του σωματικού σας βάρους.
  • Για λαμπερά μαλλιά: Ο χυμός της αλόης βέρα μπορούν να βοηθήσουν και στην τριχόπτωση σε συνδυασμό με το τζελ αλόης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα για λαμπερά και δυνατά μαλλιά.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αλόη βέρα που πρέπει να κρατήσετε:

  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα που έχουν λάβει πιστοποίηση από το Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο της αλόης, που πιστοποιούν τη σύσταση και την αγνότητά τους.
  • Προτιμήστε προϊόντα που για την παρασκευή τους να έχει χρησιμοποιηθεί μόνο το εσωτερικού του φύλλου της αλόης βέρα.
  • Σε κρέμες προσώπου που περιέχουν κι άλλα συστατικά, σιγουρευτείτε ότι το συστατικό ζελέ αλόης βέρα βρίσκεται στα πρώτα στη σειρά (αυτό σημαίνει ότι περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα στη συσκευασία).
  • Ελέγξτε προσεκτικά τη διαδικασία παραγωγής του ζελέ της αλόης βέρα, γιατί είναι ένα φυτό πολύ ευαίσθητο που οξειδώνεται πολύ γρήγορα. Σημαντικό λοιπόν η αλόη να συλλέγεται και να φιλετάρεται με ανθρώπινο χέρι, όχι με μηχανήματα και με ειδικό μαχαίρι συγκομιδής. Επίσης, αναζητήστε προϊόντα αλόη βέρα που για το εσωτερικό ζελέ του φύλλου αλόης να γίνεται ασηπτική επεξεργασία κατά την παραγωγή του για να σας σφραγίζει όλη την φρεσκάδα και να κλειδώνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σας.
  • Σιγουρευτείτε ότι για την παραγωγή του ζελέ της αλόης βέρα γίνονται ποιοτικοί έλεγχοι, ώστε να διασφαλιστούν όλα τα οφέλη της αλόης βέρα, όπως ακριβώς προέρχονται από την φύση.
  • Τέλος, πολύ σημαντικό η εταιρία να παρέχει στον καταναλωτή τη δυνατότητα εγγύησης επιστροφής χρημάτων των προϊόντων της.