Αλόη βέρα για την πέψη

Aloe Vera για πέψη

Η πόσιμη αλόη βέρα βοηθά με μεγάλη συνέπεια σε ένα από τα πιο βασικά συστήματα του οργανισμού, το πεπτικό σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει, ότι έχει βοηθήσει με επιτυχία πολλούς ανθρώπους που έπασχαν από μία απλή δυσπεψία, καούρες, ξινίλες στο στομάχι έως και πιο σοβαρά προβλήματα, όπως έλκη δωδεκαδακτύλου, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κ.α. Ο ένας από τους λόγους, που κάποιος μπορεί να πάσχει από προβλήματα πέψης, διάρροιας ή και δυσκοιλιότητας, συχνά σχετίζεται με το άγχος και την ανησυχία του σύγχρονου τρόπου ζωής, μία ψυχοσωματική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κατάθλιψη. Ένας άλλος λόγος, είναι ότι πιθανόν να υπάρχει μεγάλη ποσότητα μυκήτων στο έντερο, όπως ο μύκητας Candida, που μπορεί να οδηγεί σε πεπτικά προβλήματα. Πιο πρόσφατες έρευνες ισχυρίζονται, ότι ο λόγος που πολλοί πάσχουν από διάρροιες και προβλήματα πέψης με το έντερο και πόνους στο στομάχι είναι το επακόλουθο της λήψης πολλών αντιβιοτικών που δεν έπρεπε να πάρουν. Όποιος και αν είναι ο λόγος, το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ξεκούραση και καλή ενυδάτωση.

Ο οργανισμός μας χρειάζεται 96 θρεπτικά συστατικά για να λειτουργεί σωστά και να επιβιώσει. Η αλόη βέρα προσφέρει 75 θρεπτικά συστατικά, δηλαδή το 80% των θρεπτικών συστατικών.

Πως λειτουργεί όμως η αλόη βέρα και βοηθά την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος;

  • Πρώτα απ’ όλα, η πόσιμη αλόη βέρα αποτοξινώνει τις λάχνες του εντέρου και το στομάχι. Αυτό σημαίνει ότι σκοτώνει μικρόβια, ιούς και βακτήρια. Μετά από έρευνες, η αλόη βέρα έδειξε ότι, είναι ικανή να μπλοκάρει κατά 55% τον σταφυλόκοκκο και κατά 75% τον μύκητα Candida.
  • Δεύτερον, η πόσιμη αλόη ενυδατώνει 4 φορές περισσότερο από ότι το νερό τον οργανισμό μας. Ενυδατώνει όχι μόνο το έντερο αλλά και το δέρμα και τα νεφρά και καλά ενυδατωμένα νεφρά σημαίνει καλό φιλτράρισμα στο αίμα. Είναι γνωστό, ότι μέσα από το αίμα κυκλοφορούν όλες οι βιταμίνες και μεταφέρονται στον οργανισμό εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες. Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική για τα προβλήματα πέψης.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι, η αλόη βέρα δεν είναι φάρμακο αλλά θεωρείται βοήθημα μιας ισορροπημένης διατροφής, που όλοι χρειαζόμαστε. Τα φάρμακα λειτουργούν κατά βάση στα συμπτώματα του πάσχοντα, ενώ η αλόη βέρα δρα κατά βάση στην αιτία αλλά και στο σύμπτωμα ταυτόχρονα του πεπτικού προβλήματος.

Μερικές συμβουλές που πρέπει να σημειώσετε:

  • Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα αλόης, περίπου 40ml ημερησίως. Τις πρώτες ημέρες ενδέχεται να επιδεινωθούν λίγο τα συμπτώματα πριν αρχίζουν να βελτιώνονται, με λίγο πόνο, φούσκωμα και την παραγωγή περισσότερων κοπράνων. Εάν με τα 40ml πόσιμης αλόης βέρα νιώθετε καλά, τότε μπορείτε να διπλασιάζετε την ποσότητα σταδιακά ανά εβδομάδα, μέχρι να φτάσετε σε μία ικανοποιητική ποσότητα, περίπου στα 120ml ημερησίως. Για τα παιδιά 1,5ml πόσιμη αλόη ανά 1 κιλό (βάρος παιδιού) είναι η ιδανική δοσολογία.
  • Είναι πολύ σημαντικό επίσης, όταν πίνουμε χυμό αλόης βέρα να μην χρησιμοποιούμε συνδυαστικά αντιβίωση, γιατί αυτό λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και αρνητικά. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε την αλόη μόνη της ή συνδυαστικά με συμπληρώματα διατροφής με τουλάχιστον 4 ώρες απόσταση από την όποια αντιβίωση.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα που ενισχύουν την πέψη του οργανισμού. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

6976 734528

Email: info@aloeverablog.gr