Αλόη βέρα ιδιότητες ανά κατηγορία προϊόντος

Αλόη Βέρα Ιδιότητες Ανά Κατηγορία Προϊόντος

Η αλόη βέρα είναι γνωστή σχεδόν από το 2.100 π.χ, όπου χρησιμοποιούνταν ως φαρμακευτική θεραπεία σε πήλινα δισκία στη Μεσοποταμία αλλά έως και σήμερα η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της είναι πολύ εμφανή. Χρόνο με τον χρόνο παρατηρούμε ότι ο κόσμος έχει όλο και περισσότερο ανάγκη να χρησιμοποιεί φυσικά προϊόντα για να δώσει λύσεις στις ανάγκες του οργανισμού του και του δέρματός του. Η aloe vera είναι ένα χυμώδες φυτό της οικογένειας των κρινοειδών που σχετίζεται με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Έτσι λοιπόν έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε τα οφέλη της σε διάφορες κατηγορίες. Η πιο γνωστή είναι το ζελέ αλόης βέρα, όπου δρα στο δέρμα με τις ωφέλιμες ιδιότητές της και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στη βιομηχανία της κοσμετολογίας.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τις πολλαπλές ιδιότητες που προσφέρει το ζελέ της αλόη βέρα:

  • Έχει την ιδιότητα να διαπερνά τον ιστό λόγω της περιεκτικότητάς σε λιγνίνη.
  • Έχει αναισθητική, αντιβακτηριδιακή, αντιβιοτική, αντιμυκητισιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Καταπραΰνει εγκαύματα, ανακουφίζει από τον πόνο και περιορίζει τη φλεγμονή.
  • Επιταχύνει την επούλωση του κατεστραμμένου επιθηλιακού ιστού, περιορίζοντας στο ελάχιστο την ουλή.
  • Προσφέρει θρέψη και αντιγήρανση, λόγω της ιδιότητας της να ενυδατώνει, να μειώνει τις ρυτίδες μέσω της αύξησης δημιουργίας κολλαγόνου και ελαστίνης.
  • Μειώνει τον σχηματισμό κηλίδων, λεκέδων και δυσχρωμιών στην επιδερμίδα και λευκαίνει την όψη του δέρματος.

Ωστόσο, η πόσιμη αλόη βέρα ευεργετεί με τις θρεπτικές και θεραπευτικές της ιδιότητες εσωτερικά τον οργανισμό και δρα ωφέλιμα στη συνολική υγεία μας και στο δέρμα μας.

Αυτοί είναι και οι λόγοι που το φυτό αλόη βέρα χρησιμοποιείται σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων και ανταποκρίνεται με θεαματικά αποτελέσματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, που χρησιμοποιείται αλόη βέρα σε κρέμες προσώπου, αλόη βέρα σε κρέμες σώματος, αλόη βέρα σε τζελ, αλόη βέρα σε καλλυντικά γενικότερα. Επίσης, η αλόη βέρα σε εκχύλισμα προσφέρει όλες τις ευεργετικές ιδιότητές που χρειάζεται το δέρμα μας. Η αλόη βέρα σε χυμό έχει πολλαπλά οφέλη στη συνολική υγεία του οργανισμού μας από μέσα προς τα έξω.

Η aloe vera γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής και προστίθεται συνεχώς σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων όπου ο τίτλος «Με αλόη βέρα» συναντάται πλέον σχεδόν παντού. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι: Μπορεί αυτή η μικρή ποσότητα που συνήθως περιέχει η συσκευασία του κάθε προϊόντος να έχει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα στον οργανισμό μας ή στο δέρμα μας ; Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μεγάλες εταιρίες καλλυντικών χρησιμοποιούν αλόη βέρα σε σαμπουάν, αλόη βέρα σε after shave και η λίστα των προϊόντων συνεχώς μεγαλώνει.

Σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να σημειώσετε:

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα κάθε προϊόντος αλόης εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες. Η ποσότητα αλόης που περιέχει πραγματικά το προϊόν και η ποιότητα της διαδικασίας παρασκευής παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πόσο ωφέλιμη θα είναι για τον οργανισμό μας. Η αλόη βέρα θα πρέπει να παράγεται με τρόπο που να επιδρά ελάχιστα στο εκχύλισμα του φυτού, δηλαδή θα πρέπει να μην υπάρχει βράσιμο, να γίνεται ελάχιστη διήθηση και καμία συμπύκνωση. Τα πρόσθετα για τη σταθεροποίηση και διατήρηση του προϊόντος θα πρέπει να είναι φυσικής προέλευσης παρά τεχνητά χημικά ώστε το τελικό προϊόν να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το φυσικό εκχύλισμα του φυτού.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα με αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info@aloeverablog.gr