Αλόη έδαφος

Αλόη έδαφος

Μυστικά για σωστή καλλιέργεια αλόης βέρα και γόνιμο έδαφος.

Η καλλιέργεια της αλόης βέρα, αυτού του θαυματουργού φυτού είναι εξαιρετικά απλή υπόθεση, αρκεί να ευνοεί το έδαφος και το κλίμα. Η aloe μπορεί να αναπτυχθεί σε πετρώδη και ξηρά εδάφη, τα οποία θα πρέπει να αποστραγγίζονται εύκολα και να είναι ελεύθερα από χημικά και ευδοκιμεί σε θερμά και ξηρά κλίματα. Σύμμαχοι και αρωγοί του φυτού είναι ο ήλιος, ενώ δεν ευδοκιμεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σε περιοχές, που το Χειμώνα ρίχνει χιόνι για περισσότερες από 2 ημέρες. Το χρώμα του φυτού είναι καθαρό πράσινο όταν έχει λίγο ήλιο, ενώ καφετίζει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου έχει αρκετό ήλιο.

Η καλλιέργειά της αλόης είναι προτιμότερο να γίνεται σε παραθαλάσσιες περιοχές με θερμό κλίμα, έτσι ώστε να μην αναγκάζεται το φυτό να καταφεύγει στα δικά του φυσικά αποθέματα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα κατάλληλο σύστημα ποτίσματος, για να διασφαλιστεί η σωστή ανάπτυξη του φυτού. Σημειώνεται σε αυτό το σημείο πως, επειδή το φυτό της aloe vera ανήκει σε μια ομάδα φυτών που έχει τη δυνατότητα να κλείνει τους πόρους της και να διατηρεί το νερό στο εσωτερικό της, καθιστά την αλόη ικανή να επιβιώνει και σε περιόδους ξηρασίας. Επίσης, έχει την ικανότητα να επουλώνει τις δικές της πληγές και κατορθώνει να αντιμετωπίζει τις εξωτερικές συνθήκες που μπορεί να βλάψουν ή να καταστρέψουν τα συστατικά της. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εποχή για να φυτευτεί η αλόη. Καλό θα ήταν ωστόσο να αποφεύγονται οι μήνες που βρίσκονται στην καρδιά του Χειμώνα, λόγω των βροχοπτώσεων που δεν ευνοούν το έδαφος αλλά ούτε και το ίδιο το φυτό.

Το φύτεμα αλόης βέρα πραγματοποιείται σε ευθείες σειρές των 75 εκατοστών, διάσταση ικανή να επιτρέψει τη σωστή ανάπτυξη του φυτού. Το μέγεθος του φυτού εξαρτάται από την ποικιλία από την οποία προέρχεται, ενώ το ύψος του κυμαίνεται από τα 30 εκατοστά ως και 2 ή 3 μέτρα ενώ σε κάποιες περιοχές με διαφορετικό κλίμα, μπορεί να φτάσει ως και τα 6 μέτρα. Ωστόσο, η σωστή απόσταση φύτευσης αλόης, που πρέπει να έχουν τα φυτά μεταξύ τους είναι και πάλι τα 75 εκατοστά. Όταν το φυτό είναι μικρής ηλικίας, ο βλαστός του δεν είναι ορατός, καθώς όμως μεγαλώνει, αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του ένας ξυλώδης βλαστός, ο οποίος αυξάνεται σε μέγεθος όσο μεγαλώνουν και τα φύλλα. Ο βλαστός αυτός μπορεί να φτάσει σε ύψος το ένα μέτρο και σε 4 χρόνια, θα εξελιχθεί σε ένα κίτρινο άνθος. Αυτό σημαίνει πως η αλόη βέρα έχει «έτοιμα» τα 200 και πλέον πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της, μεταξύ άλλων ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κτλ. Όλα αυτά περιέχονται στα φύλλα του φυτού, τα οποία εσωκλείουν το «θαυματουργό» τζελ της αλόης, έτοιμο πια για πολλές χρήσεις προς τον άνθρωπο.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα της forever living που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info@aloeverablog.gr