Αλόη βέρα καλλιέργεια

Αλόη βέρα καλλιέργεια

Η διαδικασία καλλιέργειας της αλόης βέρα βασίζεται σε 4 απλά βήματα:

  • Φύτευση αλόης βέρα
    Η φύτευση αλόης πραγματοποιείται τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο, με παραφυάδες μήκους 20 έως 25 εκατοστών. Η αλόη μπορεί να φυτρώσει και να αναπτυχθεί σε πετρώδη και ξηρά εδάφη. Το καλύτερο είδος εδάφους για την καλλιέργεια της αλόης είναι με ελαφρώς αλκαλικό pH, δηλαδή pH: 7- 7,6.
  • Πότισμα αλόης
    Η αλόη, όπως όλα τα παχύφυτα, μπορεί να αντέξει μεγάλες περιόδους ξηρασίας. Ωστόσο η υπερβολική ξηρασία μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξή της. Το καλύτερο είναι το φυτό να ποτίζεται με μικρές ποσότητες νερού (0,500 lt/ φυτό) τακτικά.
  • Φροντίδα φυτού
  1. Καθαρισμός των ζιζανίων και παρασίτων με κατσίκες και πρόβατα.
  2. Λίπανση με βιολογικά λιπάσματα μικρής περιεκτικότητας σε άζωτο (ξηρή κοπριά ζώων, ή κομπόστ).
  3. Φύτεμα σε επικλινή εδάφη για να έχουν καλή αποστράγγιση και σε ξηρές και θερμές περιοχές που η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 0 °C.
  • Συγκομιδή φύλλων αλόης
    Η περισυλλογή των φύλλων της αλόης είναι πολύ απλή και γίνεται με τα χέρια. Τα φύλλα του φυτού είναι έτοιμα για επεξεργασία όταν ζυγίζουν 500 με 800 γρ., έχουν μήκος περίπου 60 έως 90 εκ. και 10 εκ. πλάτος στη βάση και όταν το πάχος τους είναι 2,5 έως 3,75 εκ.  Η κοπή γίνεται με ειδικό μαχαίρι κοπής από τεφλόν , μελαμίνη ή πορσελάνη, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα οξείδωσης στο τζελ αλόης.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα της forever living που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info@aloeverablog.gr