Αλόη βέρα για πανάδες

Αλόη βέρα για πανάδες

Ένα σημαντικό θέμα στο δέρμα, που απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες, είναι οι διχρωμίες στο πρόσωπο. Η αλήθεια είναι ότι, οι περισσότερες από αυτές τις διχρωμίες, εξαρτώνται από το ορμονικό μας σύστημα. Υπάρχει όμως και ένα μικρό ποσοστό διχρωμιών, που μπορεί να οφείλονται σε κοκκινίλες που γίνονται καφέ σημάδια μετά από ακμή.

Οι διχρωμίες μπορεί να οφείλονται σε:

  • Ορμονικό σύστημα
  • Σημάδια από ακμή
  • Πανάδες ή λεκέδες

Συνήθως τα λιπαρά δέρματα είναι περισσότερο επιρρεπή στα σημάδια από ακμή και στις πανάδες του προσώπου. Η αλόη στο πρόσωπο μπορεί να συμβάλλει ενεργά, όχι μόνο στις πανάδες στο πρόσωπο και στα καφέ σημάδια από ακμή, αλλά και στη ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος, στην αντιοξείδωση, στην επιδερμική σύσφιγξη και γενικότερα στην ανανέωση και υγεία του προσώπου. Υπάρχουν όμως και μη λιπαρά δέρματα που μπορεί να εμφανίσουν και αυτά ακμή. Θα παρατηρήσετε ότι η ακμή αυτή είναι εστιασμένη και όχι διάχυτη στο πρόσωπο και συνήθως οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες, όπως θυρεοειδής, γυναικολογικά, αντισυλληπτικά, είτε σε κλιματολογικούς παράγοντες, επειδή αλλάζω χώρα, αλλάζω συνθήκες, κουλτούρα, νοοτροπία, στρεσάρομαι και μπορεί να εμφανιστεί ακμή στο πρόσωπο, ενώ δεν ήταν σε θέση το δέρμα να εμφανίσει, είτε γιατί αλλάζει η διατροφή μου. Όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν στο δέρμα κοκκινίλες, που μπορεί να γίνουν καφέ σημάδια από ακμή και ιδιαίτερα σε μη λιπαρά δέρματα.

Οι πανάδες στο πρόσωπο έχουν να κάνουν με τη διαταραχή της μελανίνης. Τα μελανινοκύτταρα είναι κύτταρα που βρίσκονται στην επιδερμίδα και είναι πάρα πολύ κοντά στη στοιβάδα και κάποια από αυτά τα μελανινοκύτταρα διαταράσσονται, λόγω ορμονικού συστήματος, φαρμακευτικής αγωγής, πίλινγκ επεμβατικά, laser, φωτοαναπλάσεις που κάηκε το δέρμα… Το ζελέ αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στις πανάδες γιατί ανανεώνει την επιδερμίδα του προσώπου. Ειδικά κρέμες πλούσιες σε αλόη βέρα και οξέα φρούτων, μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην εξάλειψη των πανάδων από το πρόσωπο, γιατί λειτουργούν κάνοντας μία μικρού τύπου απολέπιση στο δέρμα. Τα οξέα φρούτων είναι ενώσεις μικρού μοριακού βάρους που μπορούν να εισχωρήσουν σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Επίσης, η αλόη δρα σε πανάδες γιατί έχει και αυτή λόγω της λιγνίνης, την ιδιότητα να εισχωρεί σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Οπότε, ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι μαγική συνταγή για τις πανάδες του προσώπου.

Ωστόσο, όταν η διαταραχή της μελανίνης φύγει από το επίπεδο της επιδερμίδας και απλωθεί και στο χώριο, το οποίο είναι το κυρίως δέρμα, αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει και τρώει τη βασική στοιβάδα και δεν υπάρχουν κύτταρα για να αναπλαθεί η επιδερμίδα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές κυρίες δεν μπορούν να βρουν λύση στις διχρωμίες ή/και πανάδες στο πρόσωπό τους…  Απλά το Χειμώνα αυτές αποχρωματίζονται λιγάκι λόγω μικρής ηλιοφάνειας και το Καλοκαίρι είναι εντονότερες. Με μία ενισχυμένη μάσκα προσώπου με αλόη βέρα όμως, μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του δέρματός μας, για να μην βγάλει και άλλες διχρωμίες ή/και πανάδες το πρόσωπό μας και να το προστατέψουμε. Αρχικά, πρέπει να προσέχουμε και να μην βγαίνουμε στον ήλιο Χειμώνα – Καλοκαίρι χωρίς μία καλή αντηλιακή κρέμα και να μην καθόμαστε εκτεθειμένες κάτω από τον ήλιο. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όπου οι λεκέδες στο πρόσωπο δεν είναι πολύ μεγάλου βάθους και χρησιμοποιώντας αλόη στις πανάδες, τα αποτελέσματα είναι να μην φαίνονται οι διχρωμίες σχεδόν καθόλου στο πρόσωπό μας. Υπάρχουν όμως και πανάδες, που είναι πολύ βαθιές και ότι και να βάλουμε θα φαίνονται στο πρόσωπό μας.

Μπορούμε να βοηθήσουμε το δέρμα μας να είναι υγιές και από μέσα.

Η διατροφή είναι σημαντικός παράγοντας για το δέρμα μας. Η πόσιμη αλόη βέρα είναι σημαντικό να μπει στη ζωή μας, ως καθημερινή διατροφική συνήθεια, γιατί μας δίνει ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Μην ξεχνάμε, ότι η πόσιμη αλόη βέρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, μία απαραίτητη βιταμίνη για το δέρμα, με αντιοξειδωτικές και λευκαντικές ιδιότητες. Επίσης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, η βιταμίνη C ενισχύει την καλή άμυνα της επιδερμίδας μας, απέναντι στους εξωτερικούς παράγοντες και ιδιαίτερα στην ηλιακή ακτινοβολία, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των πανάδων.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα για τις πανάδες που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

6976 734528

Email: info@aloeverablog.gr