Καλλιέργεια αλόης πολλαπλασιασμός

Καλλιέργεια αλόης πολλαπλασιασμός

Πως γίνεται ο πολλαπλασιασμός της aloe vera;

Όλα όσα γνωρίζουμε για την αναπαραγωγή του φυτού της αλόης βέρα είναι εδώ. Υπάρχουν δύο τρόποι πολλαπλασιασμού της αλόης βέρα.
Ο πρώτος τρόπος είναι η φύτευση των σπόρων που υπάρχουν στα λουλούδια της αλόης, με τρόπο που να αποστραγγίζονται καλά, όπως για παράδειγμα σε αμμώδες έδαφος. Κατόπιν αυτής της πρώτης διαδικασίας, έρχεται η εκβλάστηση σε διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων.
Ο δεύτερος και πιο συνηθισμένος τρόπος αναπαραγωγής και πολλαπλασιασμού ταυτόχρονα της παραγωγής μας, είναι οι λεγόμενες παραφυάδες ή καταβολάδες. Οι παραφυάδες προκύπτουν από το ίδιο το φυτό όταν αυτό συμπληρώσει 2 ολόκληρα χρόνια ζωής. Είναι μικρότερα φυτά που προκύπτουν από την ίδια την aloe και φυτρώνουν στο πλάι κάθε φυτού. Βγάζει τις δικές του ρίζες και είναι εξαιρετικά εύκολο να τις απομακρύνουμε από το φυτό και να τις φυτέψουμε αλλού. Απλά βρέχουμε αρκετά το έδαφος, ώστε να μαλακώσει και με αργές, προσεκτικές κινήσεις, αφαιρούμε την παραφυάδα. Το κάθε φυτό της αλόης μπορεί να βγάλει από 12 έως 60 παραφυάδες το χρόνο μετά το δεύτερο χρόνο ζωής της αλόης, όπως αναφέραμε και προηγουμένως. Κάθε παραφυάδα είναι και ένα καινούργιο φυτό που μπορούμε να το μεταφυτέψουμε σε άλλο σημείο.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα της forever living που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6972 597978

6976 734528

Email: info @ aloeverablog.gr