Αλόη βέρα στο σώμα

Αλόη βέρα στο σώμα

Η υγεία του δέρματος του σώματος είναι το ίδιο σημαντική με του προσώπου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογική μας διάθεση και την εσωτερική μας αρμονία. Για να διατηρείτε το δέρμα του σώματός σας σφριγηλό, απαλό και όμορφο πρέπει να το περιποιείστε σωστά κάθε μέρα. Όπως το δέρμα του προσώπου, έτσι και το δέρμα του σώματος χρειάζεται καθημερινή ενυδάτωση και φροντίδα. Η εικόνα ενός περιποιημένου και όμορφου σώματος θα σας ανταμείψει.

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της φύσης και δεν είναι τυχαίο που ένα από τα προσωνύμιά της είναι, “Το Φαρμακευτικό Φυτό”. Από πολύ παλιά, η αλόη βέρα κατείχε μία ιδιαίτερη θέση στη παραδοσιακή ιατρική πολλών πολιτισμών. Σύμφωνα με αρχαία κείμενα, οι δύο διασημότερες Αιγύπτιες βασίλισσες, η Κλεοπάτρα και η Νεφερτίτη, φαίνεται να χρησιμοποιούσαν την αλόη βέρα για το δέρμα τους και την ομορφιά τους. Επίσης, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό, για να εξασφαλίσει τα αποθέματα του νησιού με αλόη, η οποία ήταν απαραίτητη για τη θεραπεία των πληγών των στρατιωτών του.

Πλέον η θετική επίδραση της αλόης στο δέρμα και στο σώμα δεν είναι μύθος αλλά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Έχει διαπιστωθεί ότι το τζελ αλόης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται σε εγκαύματα, σε τσιμπήματα, αλόη για το κάψιμο, όπου καταπραΰνει, ανακουφίζει από τον πόνο, περιορίζει τη φλεγμονή και επιταχύνει την επούλωση, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δημιουργία ουλής. Η αλόη είναι επίσης χρήσιμη στη βιομηχανία κοσμετολογίας, γιατί έχει την ιδιότητα να διαπερνά τον συνδετικό ιστό, λόγω της περιεκτικότητάς της σε λιγνίνη αλλά και γιατί έχει αναισθητική, αντιβακτηριδιακή, αντιβιοτική, αντιμυκητισιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Συνεπώς, η αλόη βέρα δρα στο δέρμα ως θεραπευτικός και αντιγηραντικός παράγοντας, επειδή το ενυδατώνει, μειώνει ρυτίδες και κηλίδες. Οπότε, μία κρέμα σώματος με αλόη μπορεί πραγματικά να ωφελήσει σε μία απλή ξηροδερμία στο σώμα μας και να ενυδατώσει το δέρμα. Η χρήση επίσης, απλής αλόη βέρα για σύσφιξη δέρματος έχει σπουδαία αποτελέσματα, γιατί βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Είναι γεγονός ότι, τα καλλυντικά σκευάσματα για το δέρμα έχουν αυξημένες πωλήσεις περιέχοντας το χαρακτηρισμό «αλόη βέρα», όταν προορίζονται για να τρέφουν το δέρμα και να καθυστερούν τις επιπτώσεις της γήρανσης. Η αλόη έχει πλέον καθιερωθεί ως σημαντικό και χρήσιμο συστατικό και αναγνωρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού. Πλέον, η αγορά έχει άπειρες ενυδατικές κρέμες σώματος με αλόη βέρα και κρέμες προσώπου. Ένα είναι σίγουρο ότι, οι εταιρείες καλλυντικών θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τις ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες της αλόης στο μέλλον. Όμως, η σπουδαιότητα της αλόης στο μέλλον έγκειται στην κλινική της εφαρμογή. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, η αλόη χρησιμοποιείται ήδη στο νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital for Sick Children του Λονδίνου για δερματοπάθειες, για γρήγορη επούλωση εγκαυμάτων και για κάψιμο. Η νέα τάση λοιπόν στην φροντίδα του δέρματος, είναι τα φαρμακοκαλλυντικά και όχι απλά τα καλλυντικά.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα για το σώμα που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

6976 734528

Email: info@aloeverablog.gr