Αλόη βέρα και κυτταρίτιδα

Αλόη βέρα και κυτταρίτιδα

Ο άνθρωπος αποτελείται από ένα πολυπαραγοντικό σύστημα και γι’ αυτό πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε συνολικά. Αποτελούμαστε λοιπόν από διάφορα συστήματα, όπως το κυκλοφορικό σύστημα, το λεμφικό σύστημα, το μυοσκελετικό σύστημα, το νευρικό σύστημα, το ορμονικό σύστημα και το πεπτικό σύστημα. Όλα αυτά τα συστήματα μαζί, συνεργάζονται μεταξύ τους και γι’ αυτό πρέπει το προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε για την κυτταρίτιδα να δρα ολοκληρωμένα και να συνεργάζεται με όλα τα συστήματα του οργανισμού μας.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι μία φλεγμονή του συνδετικού ιστού, δηλαδή του δέρματος. Στην ουσία, η κυτταρίτιδα είναι συσσώρευση τοξινών και λίπους, που μέσω της κακής κυκλοφορίας του αίματος, μέσω δηλαδή της κακής κυκλοφορίας της λέμφου συσσωρεύονται τοξίνες στα κύτταρα του οργανισμού, τα οποία παθαίνουν τη λεγόμενη άτυπη φλεγμονή και κατ’ επέκταση ο όρος «κυτταρίτιδα». Τα συμπτώματα της κυτταρίτιδας είναι ο σχηματισμός λιπωδών εναποθέσεων στο δέρμα με πορώδη μορφή, σαν φλούδα πορτοκαλιού.

Γιατί εμφανίζεται η κυτταρίτιδα;

Για να υπάρχει κυτταρίτιδα στο σώμα σημαίνει ότι πρώτον δεν τρεφόμαστε σωστά, δεύτερον ότι κάτι δεν πάει καλά με το ορμονικό μας σύστημα, τρίτον δεν υπάρχει ισορροπία σε συνδυασμό με τη διατροφή και τέταρτον ότι έχουμε κακό κυκλοφορικό σύστημα, δηλαδή δεν αιματώνονται καλά όλες οι περιοχές. Όταν έχουμε καλή αιμάτωση, έχουμε οξυγόνο, ζωή και καλό μεταβολισμό. Το λεμφικό σύστημα είναι αυτό που αποβάλλει τοξίνες ακόμα και τις τοξίνες που παράγονται από τον μεταβολισμό μας. Τι κάνει ο μεταβολισμός μας; Μέσω του μεταβολισμού μας, ο οργανισμός μας προσλαμβάνει θρεπτικά συστατικά και αποβάλλει τοξίνες. Αυτές τις τοξίνες τις διώχνει το λεμφικό μας σύστημα. Ταυτόχρονα, όμως το λεμφικό σύστημα κάνει και μία πολύ σημαντική δράση, γιατί άπτεται του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ο σπλήνας που είναι ο βασικότερος και ο μεγαλύτερος λεμφαδένας του ανθρώπινου οργανισμού παράγει τα Τ- λεμφοκύτταρα που είναι οι στρατιώτες. Τα Τ- λεμφοκύτταρα αναγνωρίζουν ποιος είναι ο εισβολέας και δίνουνε μήνυμα, «μπήκε ιός», μπήκε μικρόβιο. Κατ’ επέκταση, ο οργανισμός αφού τα Τ-λεμφοκύτταρα αναγνωρίσουν ποιος είναι ο εισβολέας, δίνει εντολή να κινηθούν οι μηχανισμοί για να αντιμετωπίσουν τον ιό ή την λοίμωξη. Άρα η δράση του λεμφικού συστήματος είναι πολύ σημαντική στην κυτταρίτιδα.

Πως βοηθά η αλόη βέρα στην κυτταρίτιδα;

Η αλόη βέρα έχει πολλαπλή δράση ενάντια στην κυτταρίτιδα. Γενικά, είναι καλό να συνδυάζουμε την πόσιμη αλόη βέρα και το τζελ της αλόης για εξωτερική χρήση καθώς και βιταμίνες ή συμπληρώματα, γιατί έτσι διπλασιάζονται τα αποτελέσματα. Πρώτα απ’ όλα, η πόσιμη αλόη βέρα στην κυτταρίτιδα, αποτελεί τη βάση για μία καλή αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Η αλόη βέρα βοηθά στην αποβολή τοξινών μέσω του δέρματος και μέσω του καλού κυκλοφορικού αλλά και του λεμφικού συστήματος.

Είναι απαραίτητο όμως, να καθαρίζουμε καλά το σώμα μας με ένα αφρόλουτρο, 3 έως 5 φορές την εβδομάδα. Το να χρησιμοποιούμε ένα αφρόλουτρο πλούσιο σε τζελ αλόης βέρα για την κυτταρίτιδα θα ήταν αρκετά βοηθητικό και ωφέλιμο για το σώμα μας. Όπως λοιπόν και στο πρόσωπο, το πρώτο βήμα είναι ο σωστός καθαρισμός του δέρματός μας. Το αφρόλουτρο χρησιμοποιήστε το με μία λούφα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε να κάνετε μία μικρού τύπου απολέπιση. Η χρήση της λούφας όμως είναι σημαντική γιατί δεν κάνει μόνο απολέπιση αλλά μέσω της απαλής τριβής που ασκείται, δημιουργείται υπεραιμία και αν επιμείνουμε απαλά στα σημεία που μας απασχολούν περισσότερο είτε είναι τοπικό λίπος είτε είναι κυτταρίτιδα, εκεί θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη υπεραιμία. Τι σημαίνει περισσότερη υπεραιμία; Αυξάνεται ο μεταβολισμός και γίνονται καύσεις. Ταυτόχρονα, με την υπεραιμία αρχίζει να λειτουργεί και το λεμφικό σύστημα, ενώνονται και καθαρίζουν από το πεπτικό σύστημα τις τοξίνες ώστε να πάει το αίμα καθαρό στον επόμενο ιστό και κατ’ επέκταση να μην έχουμε την «άτυπη φλεγμονή» που είναι η κυτταρίτιδα.

Η θεραπεία της κυτταρίτιδας κατά 60% – 70% βασίζεται στη σωστή διατροφή. Αν δεν τρεφόμαστε υγιεινά, ότι και να κάνουμε εξωτερικά με την κακή διατροφή το ξαναβάζουμε. Βέβαια, βοηθάμε το δέρμα μας να μην γίνει χειρότερα. Μπορούμε βέβαια, να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με συμπληρώματα που είναι για το ορμονικό σύστημα. Η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει με το αν είναι κάποια παχιά ή αδύνατη. Μία αδύνατη κοπέλα μπορεί να έχει περισσότερη κυτταρίτιδα από ότι έχει μία πιο εύσωμη κυρία και αυτό επίσης έχει να κάνει και με τα γονίδια και με άλλους παράγοντες.

Αφού καθαρίσετε το σώμα σας και το σκουπίσετε καλά, εφαρμόστε τζελ αλόης βέρα ή αλόη κρέμα για κυτταρίτιδα σε όλες τις περιοχές που υπάρχει τοπικό λίπος. Οι περιοχές που συνήθως εμφανίζουν κυτταρίτιδα είναι ανάμεσα στα πόδια, στους γλουτούς, στις γάμπες και στα μπράτσα. Το τζελ της αλόης βέρα αφήστε το να δράσει και να απορροφηθεί, χωρίς να ξεπλύνετε το δέρμα σας. Αν θέλετε να βοηθήσετε το σώμα σας ακόμα περισσότερο, χρειάζεται να εφαρμόζετε πιο τακτικά τζελ αλόης βέρα στις συγκεκριμένες περιοχές μέσα στην ημέρα.

Θα λέγαμε όμως ότι ο ανθρώπινος οργανισμός θέλει το χρόνο του να αφομοιώσει τα ερεθίσματα που δέχεται απ’ έξω και ιδιαίτερα όταν δεν μιλάμε για κάτι επιφανειακό. Οπότε, είναι απαραίτητη η πόσιμη αλόη βέρα ενάντια στην κυτταρίτιδα και ως συμπληρωματικό της διατροφής μας. Άρα χρειάζεται να δώσουμε στον οργανισμό το χρόνο να αφομοιώσει όλη αυτή την εξωτερική δράση και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Το Καλοκαίρι ειδικά, λόγω ζέστης, μπορείτε να βάζετε το ζελέ της αλόης βέρα που είναι δροσερό το πρωί και να μπείτε στη θάλασσα. Ο συνδυασμός ζέστης και κρύου, στην αισθητική ονομάζεται «κρυοθερμική αγωγή».

Ανάλογα τον τύπο και το βαθμό της κυτταρίτιδας, μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε. Ανάλογα τα κιλά που πρέπει να αποβάλλουμε, χρειάζεται να καταβάλουμε και την αντίστοιχη προσπάθεια. Η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει με το πόσα κιλά πρέπει να αποβάλλουμε, γιατί η κυτταρίτιδα στις γυναίκες είναι κάτι που τους συντροφεύει από τη στιγμή που γεννιούνται. Αφορά βέβαια και τους άνδρες, όχι στον βαθμό που αφορά τις γυναίκες, γιατί οι άνδρες δεν έχουν κυτταρίτιδα. Όμως το τζελ αλόης βέρα βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματος και οι άνδρες έχουν συνδετικό ιστό (δέρμα) και χρειάζεται αποτοξίνωση. Το ζελέ αλόης βέρα είναι πολύ καλό στους άνδρες για την περιοχή της κοιλιάς, όπου παχαίνουν συνήθως. Έτσι, αποβάλλουν πόντους από την κοιλιά ή τα πλαϊνά (σαμπρέλες). Ας μην ξεχνάμε ότι η καθημερινή άσκηση, τουλάχιστον 30 λεπτά, είναι σημαντικός παράγοντας πρόληψης της κυτταρίτιδας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν θα θέλατε να δοκιμάσετε ένα προϊόν που περιέχει αλόη βέρα για την βελτίωση του δέρματός σας αναφορικά με την κυτταρίτιδα, επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger ή μέσω email: info @ aloeverablog.gr. Θα μπορέσουμε να σας συμβουλέψουμε σχετικά καθώς και αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε κάποιο να σας προτείνουμε τα προϊόντα που διαθέτει η Forever Living για την βελτίωση της επιδερμίδας.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα για την κυτταρίτιδα που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

6976 734528

Email: info@aloeverablog.gr