Αλόη ιδιότητες δέρμα

Aloe ιδιότητες στο δέρμα

Εδώ και αιώνες, το φυτό αλόη βέρα θεωρείται από τα πιο θαυματουργά φυτά από διάφορους λαούς όπως τους Αρχαίους Έλληνες, τους Αιγύπτιους, τους Ινδιάνους και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, η αλόη βέρα είναι γνωστή και ως «το φυτό των εγκαυμάτων» και αποδεδειγμένα πλέον έχει ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, σε εγκαύματα έως και ξηροδερμίες.

Ποιες όμως είναι αυτές οι ευεργετικές ιδιότητες της αλόης βέρα στο δέρμα;

 1. Ενυδατική δράση: Ενυδατώνει το δέρμα και βελτιώνει σημαντικά την ξηρότητα και τη ξηροδερμία. Επίσης, η αλόη βέρα διεισδύει στην επιδερμίδα τέσσερις φορές περισσότερο από ότι το νερό και αυτός είναι ο λόγος που το ζελέ αλόης είναι το πιο ιδανικό προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης.
 2. Καταπραϋντική δράση: Καταπραΰνει το δέρμα και το κάνει λείο και απαλό.
 3. Επουλωτική δράση: Επουλώνει πληγές ή ουλές στο δέρμα από πληγές ή ακμή στο πρόσωπο.
 4. Αναπλαστική δράση: Αναγεννά τα κύτταρα της επιδερμίδας και αναπλάθει. Οπότε, μειώνει ραγάδες μετά από εγκυμοσύνη ή από απότομη απώλεια βάρους.
 5. Αντικνησμική δράση: Το τζελ αλόης βέρα αφήνει μία αίσθηση δροσιάς και σταματά τη φαγούρα στο δέρμα.
 6. Αντιμικροβιακή δράση: Η αλόη βέρα προσφέρει φυσική αντιβίωση σε ανοιχτές πληγές ή εγκαύματα του δέρματος.
 7. Αντιφλεγμονώδη δράση: Η αλόη βέρα ανακουφίζει τον πόνο, όταν υπάρχουν σοβαρά δερματικά θέματα με έντονες φλεγμονές.
 8. Ανακουφιστική δράση: Η αλόη βέρα ανακουφίζει το δέρμα από τσιμπήματα από έντομα, από ερεθισμούς από τον ήλιο ή ακραίες καιρικές συνθήκες και μετά από ξύρισμα.
 9. Αντιγηραντική δράση: Η αλόη βέρα προσφέρει αντιγήρανση στο δέρμα, βοηθά και μειώνει τις λεπτές γραμμές των ρυτίδων γύρω από τα μάτια, βελτιώνει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα της επιδερμίδας.
 10. Λευκαντική δράση: Αναζωογονεί και φωτίζει την επιδερμίδα, κάνοντάς την πιο λαμπερή, ενώ μειώνει τις σκούρες κηλίδες.

Μερικές συμβουλές που πρέπει να σημειώσετε:

 • Χρησιμοποιήστε προϊόντα που έχουν λάβει πιστοποίηση από το Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο της αλόης, που πιστοποιούν τη σύσταση και την αγνότητά τους.
 • Προτιμήστε προϊόντα που για την παρασκευή τους να έχει χρησιμοποιηθεί μόνο το εσωτερικού του φύλλου της αλόης βέρα.
 • Σε κρέμες προσώπου που περιέχουν κι άλλα συστατικά, σιγουρευτείτε ότι το συστατικό ζελέ αλόης βέρα βρίσκεται στα πρώτα στη σειρά (αυτό σημαίνει ότι περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα στη συσκευασία).
 • Ελέγξτε προσεκτικά τη διαδικασία παραγωγής του ζελέ της αλόης βέρα, γιατί είναι ένα φυτό πολύ ευαίσθητο που οξειδώνεται πολύ γρήγορα. Σημαντικό λοιπόν η αλόη να συλλέγεται και να φιλετάρεται με ανθρώπινο χέρι, όχι με μηχανήματα και με ειδικό μαχαίρι συγκομιδής. Επίσης, αναζητήστε προϊόντα αλόη βέρα που για το εσωτερικό ζελέ του φύλλου αλόης να γίνεται ασηπτική επεξεργασία κατά την παραγωγή του για να σας σφραγίζει όλη την φρεσκάδα και να κλειδώνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σας.
 • Σιγουρευτείτε ότι για την παραγωγή του ζελέ της αλόης βέρα γίνονται ποιοτικοί έλεγχοι, ώστε να διασφαλιστούν όλα τα οφέλη της αλόης βέρα, όπως ακριβώς προέρχονται από την φύση.
 • Τέλος, πολύ σημαντικό η εταιρία να παρέχει στον καταναλωτή τη δυνατότητα εγγύησης επιστροφής χρημάτων των προϊόντων της.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

6976 734528

Email: info@aloeverablog.gr