Αλόη για τους μύκητες

Αλόη για τους μύκητες των ποδιών

Η πιο συνηθισμένη αιτία εμφάνισης μυκήτων στα πόδια είναι η ύπαρξη υγρασίας. Αν φοράτε συχνά κλειστά παπούτσια και τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ, τότε δημιουργείται πρόσφορο έδαφος στους μύκητες ποδιών για να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό το λόγο, το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται πολύ συχνά σε αθλητές και σε ανθρώπους που γυμνάζονται πολύ. Ένα δερματικό πρόβλημα που ονομάζεται «το πόδι του αθλητή». Επίσης, οι μύκητες αγαπούν τα περιβάλλοντα που δεν είναι καθαρά. Επομένως, θα πρέπει να φροντίζετε συχνά και να διατηρείτε καθαρά τα πόδια σας και τα νύχια σας, προκειμένου να αποφύγετε την εμφάνιση τους.

Οι μυκητιάσεις πολλές φορές θεραπεύονται δύσκολα και εάν χρησιμοποιείται τοπικά κάποιο προϊόν με αλόη βέρα, αυτό θα πρέπει σίγουρα να έχει υψηλή περιεκτικότητα αλόης, τουλάχιστον 60% σταθεροποιημένης γέλης αλόης. Οι μυκητιάσεις ευθύνονται συνήθως σε συχνή χρήση αντιβιοτικών, σε χρήση κορτιζόνης, σε κακή υγιεινή, σε ζαχαρώδη διαβήτη και σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι μυκητιάσεις μπορούν να εμφανιστούν στην επιφάνεια των νυχιών των ποδιών, στα μαλλιά αλλά και στο δέρμα και συχνά κάνουν το περπάτημα δύσκολο. Τα πόδια είναι το πιο ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μυκήτων, λόγω υψηλής θερμοκρασίας αλλά και υγρασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που το μεγαλύτερο ποσοστό μυκητιάσεων εμφανίζεται στα πόδια.

Το ζελέ της αλόης βέρα ή κάποια κρέμα με μεγάλη περιεκτικότητα αλόης, θα πρέπει να εφαρμόζεται τοπικά, αφού η περιοχή πλυθεί και στεγνωθεί καλά, καθώς οι περισσότεροι ζυμομύκητες που αποικούν στο ανθρώπινο δέρμα, χρειάζονται υγρό περιβάλλον για να επιβιώσουν. Απλώστε το τζελ αλόης βέρα πάνω στην περιοχή και τυλίξτε την με μία μεμβράνη. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι η μόλυνση να φύγει εντελώς. Αν η μυκητίαση βρίσκεται στα νύχια των ποδιών, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε σε υγρή μορφή αλόη βέρα ή εκχύλισμα αλόης βέρα με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλόη, ώστε να μπορεί να διεισδύσει μέσα από τα νύχια του ποδιού (καλό θα είναι εάν ο μύκητας βρίσκεται στο νύχι πριν εφαρμοστούν τα προϊόντα να αφαιρεθεί η λιπαρότητα του νυχιού με ένα buffer για μπορέσουν τα συστατικά να διεισδύσουν). Επιμείνετε και σίγουρα θα φύγει.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μυκήτων των ποδιών. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info@aloeverablog.gr