Αλόη φυτό σε γλάστρα

Αλόη φυτό σε γλάστρα

Η αλόη ως καλλιέργεια σε γλάστρα.

Κατά βάση η καλλιέργεια αλόης γίνεται στο έδαφος. Η καλλιέργεια aloe vera είναι απλή υπόθεση, αρκεί να ευνοεί το έδαφος και το κλίμα. Η αλόη ευδοκιμεί σε πετρώδη και ξηρά εδάφη, τα οποία θα πρέπει πρώτα να αποστραγγίζονται, να είναι ελεύθερα από χημικά και να έχει θερμό και ξηρό κλίμα. Σχετικά με την αλόη σε γλάστρα: Μπορούμε να καλλιεργήσουμε φυτό αλόης βέρα σε γλάστρα, αρκεί η γλάστρα να έχει διάμετρο τουλάχιστον ίση με το μισό του μήκους των φύλλων του φυτού. Αν για παράδειγμα έχουμε ένα φυτό με φύλλα 40 εκατοστών, η διάμετρος της γλάστρας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά. Γενικά, για να αναπτυχθεί καλά το φυτό χρειάζεται γλάστρα με διάμετρο τουλάχιστον 50 εκατοστών και αρκετό βάθος. Η φύτευση της αλόης σε γλάστρα καλό είναι να είναι πήλινη και όχι πλαστική.

Αν υπάρχει το δίλλημα του «που να καλλιεργήσω ποσότητες αλόης», προτιμότερο είναι σε κάθε περίπτωση στο έδαφος. Σύμμαχοι και αρωγοί του φυτού είναι ο ήλιος, ενώ δεν ευδοκιμεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σε περιοχές, που το Χειμώνα έχει χιόνι για περισσότερες από 2 ημέρες. Το φυτό πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που να υπάρχει αέρας, αλλά όχι πολύ δυνατός γιατί μπορεί να σπάσει ο βλαστός της. Το χρώμα του φυτού είναι καθαρό πράσινο όταν έχει λίγο ήλιο, ενώ καφετίζει κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες, όπου έχει αρκετό ήλιο. Είναι πολύ ωφέλιμο, να υπάρχει ένα φυτό αλόη βέρα σε γλάστρα μέσα σε κάθε σπίτι γιατί καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο και το μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ παράλληλα αυξάνει το οξυγόνο στο χώρο του σπιτιού σας. Αν θέλουμε να κάνει μεγάλα φύλλα το φυτό αλόη, τοποθετούμε τη γλάστρα είτε σε ημισκιερό σημείο ή κάπου που να έχει ήλιο μόνο τη μισή μέρα. Στις εντελώς ηλιόλουστες μέρες τα φύλλα γίνονται μικρότερα. Το χώμα που θα της βάλουμε πρέπει να είναι αμμώδες ή αρκετά πορώδες και καλό είναι να τοποθετήσουμε στη βάση της γλάστρας μερικά χαλίκια με πάχος 3 εκατοστών, για να διευκολύνουμε την αποστράγγιση του περίσσιου νερού, όταν το ποτίζουμε για να μη σαπίσει το φυτό.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα της forever living που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info@aloeverablog.gr