Πότισμα αλόης

Αλόη πότισμα

Συμβουλές ποτίσματος αλόης βέρα:

Όταν το φυτό αλόη βέρα είναι φυτεμένο μέσα σε γλάστρα συγκρατεί περισσότερο νερό από ότι όταν είναι σε χώμα στο έδαφος. Συνεπώς, το φυτό χρειάζεται πολύ λίγο νερό όταν είναι σε γλάστρα και πολύ περισσότερο νερό όταν είναι σε χωράφι, γιατί αποστραγγίζεται καλύτερα. Η αλόη όπως όλα τα παχύφυτα, μπορεί να αντέξει σε μεγάλες περιόδους ξηρασίας, αλλά ας μη το παρακάνουμε. Αντίθετα, οι υπερβολικές ποσότητες νερού και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να καταστρέψουν το φυτό aloe vera, και για αυτό είναι προτιμότερο το χώμα να είναι πάντα ξηρό, παρά να έχει υπερβολική υγρασία. Επίσης, κατά την φύτευση αλόης στο χωράφι, μπορείτε να δημιουργήσετε αναχώματα και να φυτευτούν τα φυτά στην κορυφή των αναχωμάτων, ούτως ώστε κατά τους βροχερούς μήνες να μην λιμνάζει το νερό και να γίνεται καλή αποστράγγιση.

Γενικά, ο καλύτερος κανόνας για σωστό πότισμα της αλόης βέρα είναι ο εξής: μικρή ποσότητα νερού και συχνά. Αν έχετε αλόη βέρα σε γλάστρα θα πρέπει το χώμα να έχει την καλύτερη δυνατή αποστράγγιση. Μπορείτε να βάλετε ένα στρώμα με χαλίκια στον πάτο της γλάστρας και να βρείτε χώμα που να περιέχει τύρφη και ελαφρόπετρες. Επίσης, ένα μυστικό ποτίσματος του φυτού στη γλάστρα, είναι να το ποτίζετε κατά διαστήματα με νερό που έχετε βράσει λαχανικά ή όσπρια, αφού κρυώσει, γιατί παίρνει το χώμα τις βιταμίνες και το φυτό θα είναι γεμάτο υγεία.

Κατάλληλο πότισμα αλόης:

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συχνότητα για το πότισμα του φυτού aloe vera. Μπορείτε να αφήσετε αρκετό χρόνο ανάμεσα στα ποτίσματα ούτως ώστε το χώμα να προλαβαίνει να στεγνώνει. Το χώμα πρέπει να δείχνει στεγνό στην επιφάνειά του, αλλά να είναι και ελαφρώς υγρό όταν βάλουμε το δάχτυλο μας σε βάθος 5 περίπου εκατοστών. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να σαπίσει την ρίζα του φυτού της αλόης βέρα. Είναι αρκετά δύσκολο να προλάβεις τις συνέπειες του υπερβολικού ποτίσματος γιατί τις περισσότερες φορές τα σημάδια εμφανίζονται πολύ αργά. Μπορεί να έχει σαπίσει η ρίζα και το φυτό να φαίνεται ακόμα υγιές. Όταν αντιληφθείτε ότι έχει ξεκινήσει να σαπίζει η ρίζα, ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι να αφαιρέσετε όλο το φυτό από το χώμα, να κόψετε το σάπιο κομμάτι της ρίζας, να αφήσετε το φυτό στον ήλιο για 2 με 3 ημέρες και μετά να το μεταφυτέψετε σε νέο χώμα. Τέλος, κατά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες συνιστούμε πότισμα κάθε 3 ημέρες, με μικρή ποσότητα νερού. Το φυτό δεν θα πεθάνει με λιγότερο νερό, απλά θα πάρει ένα χρώμα καφετί και καθυστερήσει σημαντικά την ανάπτυξη του και ίσως παράγει λιγότερες παραφυάδες.

Σημάδια υπερβολικού ποτίσματος αλόης:

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα φυτό αλόης βέρα είναι υγιές, όταν έχει ανοιχτό ζωηρό πράσινο χρώμα και τα φύλλα αλόης βέρα είναι ευλύγιστα αλλά τόσο δυνατά όσο και σκληρά ταυτόχρονα. Όταν η αλόη βέρα δέχεται υπερβολικό πότισμα, τα πράσινα φύλλα της γίνονται χλωμά-κίτρινα και καφετιά ή μπορεί να παρουσιάσουν καφετιές κηλίδες και τα φύλλα της να μαλακώνουν.

Αντιμετώπιση υπερβολικού ποτίσματος αλόης:

Μόλις αντιληφθείτε ότι το φυτό έχει ποτιστεί υπερβολικά, σταματήστε αμέσως να το ποτίζετε. Εξετάστε το φυτό για ενδείξεις υπερβολικού ποτίσματος. Εάν το χώμα είναι υγρό και λασπώδες, το φυτό μάλλον έχει δεχθεί υπερβολικό πότισμα. Τοποθετήστε την γλάστρα αλόης στον ήλιο, σε σημείο χωρίς υγρασία και αφήστε την να στεγνώσει για μερικές ημέρες και ελέγξτε ξανά αν το χώμα έχει στεγνώσει. Όταν το φυτό αρχίσει να αποκτά το φυσιολογικό υγιές του χρώμα και το χώμα έχει στεγνώσει σχεδόν τελείως, μπορείτε να ξαναποτίσετε το φυτό.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα της forever living που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info @ aloeverablog.gr