Aloe vera για τα εγκαύματα

Aloe Vera για τα εγκαύματα

Η αλόη βέρα, είναι πασίγνωστη πλέον και ως «το φυτό των εγκαυμάτων». Έρευνες σχετικά με τις ιδιότητες της αλόης βέρα σε πληγές και σε εγκαύματα, που ξεκίνησαν την δεκαετία του 30΄, έδειξαν ότι η χρησιμότητα της αλόης ήταν πολύ ευεργετική. Πιο συγκεκριμένα, έδειξαν ότι η αλόη βέρα είναι ικανή να ανακουφίζει από κνησμό, από αίσθημα καύσου, να βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος και στην μείωση ουλών. Το 1934 ο Δρ. Collins άρχισε να χρησιμοποιεί αλόη βέρα σε μία 31χρονη γυναίκα που έπασχε από σοβαρή δερματίτιδα από ακτίνες Χ, δηλαδή απώλεια δέρματος σε μία περιοχή 4Χ8 cm στο μέτωπο και στο τριχωτό της κεφαλής. Η έρευνα λοιπόν έδειξε ότι οι ασθενείς που χρησιμοποιούσαν για τα εγκαύματά τους ζελέ αλόης βέρα, βελτιώνονταν πολύ γρηγορότερα και είχαν πολύ λιγότερα σημάδια στο δέρμα, σε σχέση με όσους ακολουθούσαν τη συμβατική ιατρική χρήση. Πραγματικά, μέσα σε 24 ώρες χρήσης αλόης βέρα, η φαγούρα και το κάψιμο υποχωρούσαν σχεδόν τελείως. Μέσα σε 5 εβδομάδες συνεχούς αγωγής υπήρχε σημαντική αναγέννηση και επούλωση του δέρματος. Μετά από 3 μήνες, δεν υπήρχε καμία ένδειξη υποτροπής και με την έκθεση στον ήλιο, το μέτωπο ήταν χρωματισμένο φυσιολογικά, καθώς και οι υπόλοιπες επιφάνειες του δέρματος.

Τα επόμενα χρόνια, ακολούθησαν και άλλα πειράματα, όπου έδειξαν ότι η αλόη βέρα έχει άμεσες ή καθυστερημένες (κάποιες φορές) επουλωτικές ιδιότητες στο δέρμα. Εκτός από την αντιφλεγμονώδη δράση της αλόης βέρα που είναι πολύ σημαντική για την επούλωση, διαπιστώθηκε ότι η αλόη βέρα ανακουφίζει πολύ πιο γρήγορα και με φυσικό τρόπο τον πόνο που σχετίζεται με σοβαρής μορφής εγκαύματα. Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dermatologic Surgery and Oncology (περιοδικό δερματολογικής χειρουργικής και ογκολογίας), έδειξε ότι, η αλόη βέρα μειώνει το χρόνο αποκατάστασης μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Σε 18 ασθενείς που είχαν ακμή και υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση δερμοαπόξεσης προσώπου, χρησιμοποιήθηκε το κανονικό τζελ μετεγχειρητικής θεραπείας στο μισό πρόσωπο, ενώ στο άλλο μισό τους πρόσωπο εφαρμόστηκε το τζελ της αλόης βέρα. Στο μισό πρόσωπο που προστέθηκε ζελέ αλόης βέρα αποκαταστάθηκε περίπου σε 72 ώρες νωρίτερα από ότι το άλλο μισό κα με φυσικό τρόπο.

Η αλόη βέρα έχει την ικανότητα να βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του οργανισμού σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, βοηθά στην επούλωση τραυμάτων πολύ πιο γρήγορα, έως και 50%, είτε είναι εσωτερικό, είτε εξωτερικό. Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ που βρίσκεται στην αλόη βέρα, σε συνδυασμό με το μαγνήσιο που επίσης περιέχει το φυτό αλόη, έχει αναισθητικό αποτέλεσμα. Η αλόη βέρα έχει καταπραϋντική δράση ακριβώς γιατί περιέχει φυσικά αναλγητικά που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και την ικανότητα να διεισδύουν στις πιο βαθιές στιβάδες του δέρματος, κάτι που καθιστά την αλόη βέρα πιο αποτελεσματική κατά του πόνου από εγκαύματα. Επίσης, λόγω της αντιμικροβιακής δράσης της αλόης βέρα, προλαμβάνει την ασηψία των εγκαυμάτων και μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης της πληγής. Είναι γνωστό ότι η αλόη βέρα βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης των εγκαυμάτων, ενεργοποιεί την ανάπτυξη των υγιών κυττάρων του δέρματος και περιορίζει την παραγωγή του ιστού των ουλών.

Σε περίπτωση εγκαύματος λοιπόν, εφαρμόστε κατευθείαν αλόη βέρα τζελ και θα είναι σαν να μην καήκατε ποτέ. Το ζελέ αλόης βέρα σταματά άμεσα τη φλεγμονή, παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον ιστό, σκοτώνει όλα τα μικρόβια που μπορεί να διεισδύσουν λόγω του εγκαύματος και διαιρεί τα κύτταρα της επιδερμίδας. Αποκαθιστά τη βλάβη του ιστού άμεσα και ενεργοποιεί τα ινοβλαστικά κύτταρα μέσω της μανόζης που περιέχεται στην αλόη βέρα. Η μανόζη είναι συστατικό που επουλώνει την ανοιχτή πληγή. Το τζελ αλόης βέρα εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε οποιοδήποτε βαθμό εγκαύματος. Είναι σημαντικό όμως να αναφέρουμε ότι, όσο πιο άμεσα γίνεται η εφαρμογή της αλόης βέρα πάνω στο έγκαυμα, τόσο γρηγορότερα θα είναι τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί άμεσα τζελ αλόης βέρα πάνω σε ένα έγκαυμα, θα είναι πιο αργή η δράση της αλόης βέρα στο δέρμα και τα αποτελέσματα θα καθυστερήσουν λίγο. Επιμείνετε και σίγουρα θα ανταμειφθείτε.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα που ανακουφίζουν τον οργανισμό σε περιπτώσεις ελαφρών εγκαυμάτων. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info@aloeverablog.gr