Αλόη βέρα φυτό μεταφύτευση

Αλόη βέρα φυτό μεταφύτευση

Η καλύτερη εποχή για μεταφύτευση αλόης βέρα είναι η αρχή του Καλοκαιριού, όταν αρχίζει να ζεσταίνει ο καιρός. Αν η μεταφύτευση του φυτού αλόης γίνει σε γλάστρα, προτιμήστε πλατιά γλάστρα και όχι πολύ βαθιά. Πριν ξεκινήσετε τη μεταφύτευση του φυτού από κάποια παραφυάδα, αφήστε το μητρικό φυτό να αναπτυχθεί αρκετά, ώστε να εξασφαλίσετε το ριζικό σύστημα του νέου φυτού.

Το ιδανικό χώμα φύτευσης για την αλόη είναι αμμώδες και αρκετά πορώδες, με ελαφρώς όξινο pH. Χρησιμοποιήστε χώμα με τύρφη, άμμο και ελαφρόπετρα για καλύτερη αποστράγγιση του φυτού, ώστε να μην σας σαπίσει. Εμπλούτισε το χώμα με θρεπτικά συστατικά. Προσθέστε στη γλάστρα μια κουταλιά της σούπας πλήρες βιολογικό λίπασμα κατά τη μεταφύτευση αλόης και επαναλάβετε κάθε μήνα από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο. Στη βάση της γλάστρας τοποθετήστε 2-3 εκατοστά χαλίκι για να βοηθήσετε περισσότερο την αποστράγγιση.

Κάντε σχετικά συχνά αλλά μικρά ποτίσματα, κάθε βδομάδα το Καλοκαίρι και πιο αραιά την περίοδο του Χειμώνα. Φροντίστε να ποτίζετε μόνο όταν έχει στεγνώσει το χώμα στη γλάστρα σας σε βάθος 6-7 εκατοστών. Μετά τη μεταφύτευση, μπορείτε να ποτίζετε τα φυτά σας με διάλυμα γαλαζόπετρας (θειικός χαλκός) που βοηθά στην απολύμανση της ρίζας από μύκητες για να μη σαπίσει. Η αναλογία του διαλύματος είναι μισό κουταλάκι του γλυκού (2-3 γρ.) σε ένα λίτρο νερού. Επίσης, μετά τη μεταφύτευση το πότισμα με διάλυμα εκχυλίσματος φυκιών βοηθά στη ριζοβολία του φυτού αλλά προσφέρει και αντιπαγετική προστασία. Ειδικά για χώρες με ψυχρό περιβάλλον συνίσταται η επανάληψη διαλύματος μια φορά τον μήνα κατά την περίοδο του Χειμώνα.

Επιπλέον, τοποθετήστε τη γλάστρα σας σε σημείο με πολύ φως, χωρίς όμως να έχει απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ήλιου. Τέλος, η ανανέωση του αέρα είναι πολύ ευεργετική για την αλόη γιατί την ενδυναμώνει.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα της forever living που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6972 597978

6976 734528

Email: info @ aloeverablog.gr