Αλόη για τις αρθρώσεις

Αλόη για την αρθρίτιδα – αρθρώσεις

Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει, ότι το φυτό «αλόη βέρα» μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να ανακουφίσει σημαντικά τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονή που επηρεάζει τις αρθρώσεις, προκαλώντας δυσκαμψία και έντονο πόνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυξάνει το αρθρικό υγρό που λιπαίνει τις αρθρώσεις και έτσι προκαλείται διόγκωση και εμποδίζεται η ελευθερία κινήσεων. Οι ρευματισμοί είναι μια φλεγμονώδης διαταραχή που επηρεάζει τους μαλακούς ιστούς, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τους μυς που περιβάλλουν τις αρθρώσεις.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές αρθρίτιδας, οι οποίες όμως μπορούν να χωριστούν γενικά σε δύο ομάδες. Η πρώτη σχετίζεται με την αυτοάνοση διεργασία, μία διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος κατά την οποία το σώμα επιτίθεται στον εαυτό του, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρισιακή αρθρίτιδα και η αρθρίτιδα που σχετίζεται με τον συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ενώ η δεύτερη οφείλεται στη φυσιολογική φθορά του σώματος, όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Η συστηματική χρήση της αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει αρκετά σε όλες αυτές τις μορφές, γιατί έχει αντιφλεγμονώδες και αναλγητική δράση, άρα ανακουφίζει από τον πόνο. Στις περιπτώσεις που οφείλονται σε διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, υπάρχει επιπρόσθετο όφελος με την αλόη, γιατί η ακεμαννάνη (που είναι βασικό συστατικό της αλόης βέρα) έχει ανοσορρυθμιστική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Όταν η αλόη βέρα συνδυάζεται με επιπλέον φυσικές αντιφλεγμονώδεις ουσίες όπως, ω3 λιπαρά οξέα, οι ασθενείς μπορούν να βοηθηθούν ακόμα περισσότερο. Όταν τα δύο διαφορετικά είδη αντιφλεγμονώδους δράσης συνδυάζονται, μπορούν να μειώσουν γρηγορότερα τον πόνο και την ακαμψία και έτσι βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η κινητικότητα των αρθρώσεων.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει φυσική φθορά λόγω χρόνου, όπως η οστεοαρθρίτιδα, που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι πάνω από την ηλικία των 50, η αντιφλεγμονώδες και αναλγητική δράση της αλόης βέρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση των συμπτωμάτων. Ωστόσο, η πρόληψη είναι πιο σημαντική από την θεραπεία, ειδικά στις γυναίκες, που έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αναπτύξουν την πάθηση, σε όσους αθλούνται έντονα, σε υπέρβαρους και σε όσους εργάζονται σε θέσεις με βαριά χειρωνακτική εργασία.

Η κατανάλωση πόσιμης αλόης βέρα μπορεί πραγματικά να υποστηρίξει σημαντικά τις αρθρώσεις μας. Ωστόσο, για καλύτερα αποτελέσματα, ο συνδυασμός της αλόης βέρα με άλλες φυσικές ουσίες που αποτελούν τη βάση του χόνδρου μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Οι ουσίες αυτές είναι η γλυκοζαμίνη, η χονδροϊτίνη, το μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM) και η βιταμίνη C. Μετά την ηλικία των 40, η παραγωγή χόνδρου στους ανθρώπους δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική σε σχέση με μικρότερη ηλικία. Καθώς, λοιπόν, ο χόνδρος φθείρεται κατά τις καθημερινές ασχολίες, δεν αντικαθίσταται το ίδιο αποδοτικά και σταδιακά λεπταίνει. Τελικά, φθείρεται τόσο ώστε τα οστά να τρίβονται μεταξύ τους και προκύπτει μια απελπιστική κατάσταση. Υποκαθιστώντας τις παραπάνω ουσίες, η ικανότητα του σώματος να σχηματίζει χόνδρο βελτιώνεται. Η πόσιμη αλόη βέρα διευκολύνει την πλήρη αφομοίωση όλων των παραπάνω θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό. Το σαλικυλικό οξύ, συστατικό που περιέχεται στο χυμό της αλόης βέρα, ενεργεί ως αναλγητικό και ανακουφίζει από φλεγμονές και πόνους.

Το σώμα μας είναι σαν την κατασκευή ενός ουρανοξύστη. Πρώτα δημιουργείται ο σκελετός, τον οποίο αποτελεί η γλυκοζαμίνη. Έπειτα συμπληρώνονται τα κενά με τούβλα, γυαλί ή άλλα υλικά, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη χονδροϊτίνη. Για να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να συνεργαστούν, γεγονός που επιτυγχάνεται ακόμα καλύτερα όταν προστίθεται και MSM. Αυτή η φυσική αντιφλεγμονώδης οργανική ένωση του θείου (MSM), η οποία υπάρχει ήδη σε κάθε κύτταρο του σώματος, είναι ζωτικής σημασίας για το σχηματισμό του χόνδρου. Μια άλλη διεργασία που πραγματοποιείται με την πάροδο του χρόνου με την οστεοαρθρίτιδα είναι ότι το υγρό της άρθρωσης (αρθρικό υγρό) γίνεται πιο αραιό. Όπως το λάδι σε μία μηχανή, θα πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη πυκνότητα ή ιξώδες προκειμένου να προστατεύει τα κινούμενα μέρη, το ίδιο ισχύει και για τη διεργασία στο εσωτερικό μιας άρθρωσης. Η χονδροϊτίνη είναι η ουσία που βοηθά στη διατήρηση του κατάλληλου ιξώδους. Η αρχή παραμένει η ίδια. Απλά παρέχουμε στο σώμα τα επιπρόσθετα συστατικά που χρειάζεται προκειμένου να δημιουργήσει το τελικό προϊόν, στη συγκεκριμένη περίπτωση χόνδρο. Η βιταμίνη C έχει αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες και παίζει σημαντικότατο ρόλο στην άμεση ανακούφιση του πόνου, καθώς και στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στο αίμα.

Εκτός από την κατανάλωση αλόης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κρέμες τοπικά σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, πάνω ή γύρω από τις αρθρώσεις μας. Και πάλι, το MSM είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ως αντιφλεγμονώδες που μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα, όταν αναμιχθεί με την αλόη. Για τους πόνους σε μυς και αρθρώσεις, μπορούμε να απλώσουμε ζελέ αλόης βέρα και να κάνουμε απαλή επάλειψη όσες φορές χρειάζεται. Γενικά, η αλόη βέρα έχει καταπραϋντική και αναλγητική δράση. Είναι καλό να συνδυάζουμε την εξωτερική χρήση του ζελέ της αλόης βέρα με την καθημερινή κατανάλωση του χυμού της αλόης για να έχουμε γρηγορότερα αποτελέσματα. Η αλόη βέρα είναι εξαιρετική στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας. Η ενζυματική ικανότητα της αλόης βέρα διευκολύνει την πλήρη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών καθώς και όλων των υπολοίπων που αναφέραμε. Τέλος, το σαλικυλικό οξύ είναι συστατικό που περιέχεται στην πόσιμη αλόη βέρα και ενεργεί ως αναλγητικό και εξουδετερώνει τις φλεγμονές και τους πόνους.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα που βοηθούν τον οργανισμό να ενδυναμώσει τις αρθρώσεις. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info@aloeverablog.gr