Αλόη βέρα για τα ούλα

Αλόη βέρα για τα ούλα

Οι σημερινοί ρυθμοί ζωής είναι πάρα πολύ γρήγοροι. Αυτός ο τρόπος ζωής ενέχει διάφορους κινδύνους για την υγεία των ουλών του ανθρώπου. Το πιο σημαντικό είναι ότι αποκόβεται ο άνθρωπος από τη φύση και αρχίζει να τρώει περισσότερες επεξεργασμένες τροφές, με υπερβολικές ποσότητες σακχάρων γρήγορης απορρόφησης, που έχουν ως αποτέλεσμα τη φθορά των ούλων και των δοντιών. Για να έχουμε ένα υγιές στόμα, απαιτείται υγιεινή διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, καθώς και καλή στοματική υγιεινή. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι περισσότερες οδοντόκρεμες που διατίθενται στην αγορά όχι μόνο δεν έχουν τα απαραίτητα στοιχεία για μια επαρκή φροντίδα των δοντιών και ιδιαίτερα των ουλών, αλλά είναι γεμάτες με χημικές ουσίες.

Χάρη στις έρευνες της αλόης βέρα, λόγω του ότι περιέχει στοιχεία με μεγάλη επουλωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιβιοτική δράση, οι οδοντόκρεμες με βάση την αλόη βέρα βελτιώνουν αποτελεσματικά τη στοματική υγιεινή και συμβάλλουν στην πρόληψη της τερηδόνας. Τεκμηριωμένα λοιπόν, η αλόη βέρα προσφέρει μία καλύτερη λύση, αφού μειώνει την πλάκα και την περιοδοντίτιδα χωρίς τις παρενέργειες των χημικών ουσιών. Οι περισσότερες συμβατικές οδοντόκρεμες περιέχουν αντιβακτηριδιακά συστατικά, που εξολοθρεύουν τα βακτήρια στο στόμα, τόσο τα βλαβερά όσο και τα ωφέλιμα. Συνεπώς, και οι οδοντόκρεμες που περιέχουν χημικές ουσίες, είναι ικανές να καταπολεμήσουν την πλάκα στην στοματική κοιλότητα, λόγω των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων τους. Δυστυχώς όμως, αυτά τα χημικά αντιβιοτικά, αφήνουν το στόμα εκτεθειμένο σε καινούριες πιθανές επιδρομές βακτηριδίων όλων των ειδών. Επίσης, έχουν διάφορες παρενέργειες, όπως το στοματικό εξάνθημα, την ερυθρότητα, τις φουσκάλες, το κάψιμο, το πρήξιμο και γενικά ερεθισμό. Η αλόη βέρα όχι μόνο βελτιώνει την υγεία των ουλών, αλλά καταπολεμά τα μολυσματικά βακτήρια και ενισχύει τα ωφέλιμα. Συμπερασματικά λοιπόν, η χρήση μίας οδοντόκρεμας με βάση την αλόη βέρα και την πρόπολη (φυσική αντιβίωση) μπορεί να αποτρέψει την αιμορραγία και την φλεγμονή των ουλών καθώς και τη συσσώρευση βακτηριδίων.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει:

O ιστός γύρω από τα ούλα φθείρεται και φαίνεται σαν να ξεθωριάζουν τα ούλα σας. Κατά την υποχώρηση των ούλων δημιουργούνται χαραμάδες μεταξύ των δοντιών και των ουλών, γεγονός που διευκολύνει την ανάπτυξη των μικροβίων στη στοματική κοιλότητα. Επίσης, τα δόντια γίνονται τρομερά ευαίσθητα και συχνά πονάνε, επειδή εκτίθεται η ρίζα τους και πιθανόν στο τέλος να υποχωρήσουν. Η περιοδοντίτιδα συμβαίνει ακριβώς τότε, όταν οι ιστοί των ουλών γύρω από τα δόντια υποχωρούν και τα ούλα συρρικνώνονται, με αποτέλεσμα η επιφάνεια των δοντιών να μεγαλώνει. Πρόκειται για ένα συχνό πρόβλημα, αλλά πολλοί δεν το προσέχουν, επειδή συμβαίνει αργά και σταδιακά. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι, να ελέγχετε αν τα ούλα σας, είναι πολύ ευαίσθητα και αν τα δόντια σας φαίνονται μεγαλύτερα από πριν και έχουν πόνο.

10 λόγοι για τους οποίους μπορεί να υποχωρούν τα ούλα σας στα δόντια σας:

 1. Περιοδοντικές νόσοι
 2. Έλλειψη στοματικής υγιεινής
 3. Κακές διατροφικές επιλογές
 4. Επιθετικό βούρτσισμα
 5. Γονίδια – Κληρονομικότητα
 6. Ορμονική ανισορροπία
 7. Κάπνισμα
 8. Σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών
 9. Τρύπα στη γλώσσα ή τα χείλη
 10. Μη επίσκεψη στον οδοντίατρο

Οι ευεργετικές ιδιότητες της αλόη βέρα στα ούλα έχουν αποτελεσματική δράση και μεγάλη χρησιμότητα τόσο στον σωστό καθαρισμό, όσο και στη φυσική λεύκανση των δοντιών. Τα δόντια με συστηματική χρήση της αλόης γίνονται πραγματικά κατάλευκα. Επίσης, η αλόη βέρα είναι ένα φυσικό εναλλακτικό αντιφλεγμονώδες, με καταπραϋντικές ιδιότητες στα ούλα, τη δυνατότητα ανάπλασης κυττάρων και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη των στοματικών παθήσεων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η αλόη βέρα καταπολεμά την κακοσμία του στόματος και βοηθά να περάσουν ταχύτερα οι άφθες στα ούλα. Εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα τζελ αλόης βέρα πάνω στα ούλα ή χρησιμοποιήστε πόσιμη αλόη βέρα για στοματική πλύση. Πιο συγκεκριμένα, κάθε πρωί και βράδυ μετά το πλύσιμο των δοντιών βάλτε καθαρό τζελ αλόης βέρα στην οδοντόβουρτσά σας και βουρτσίστε τα δόντια και τα ούλα σας. Ξεπλύνετε το στόμα σας μετά από 3-5 λεπτά. Το τζελ αλόης είναι τόσο φυσικό, που και να καταπιείτε μία μικρή ποσότητα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ακόμα και για μικρά παιδιά. Γενικά, η καλή στοματική υγιεινή με αλόη βέρα είναι το κλειδί για την πρόληψη στην δημιουργίας πλάκας και πέτρας.

Γενικοί κανόνες για καλή στοματική υγιεινή που πρέπει να σημειώσετε:

 • Βουρτσίζετε τα δόντια σας με μια καλή οδοντόκρεμα με αλόη βέρα και πρόπολη, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
 • Χρησιμοποιήστε μαλακή οδοντόβουρτσα με στρογγυλεμένες τρίχες.
 • Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε και τη γλώσσα σας εκτός από τα δόντια σας, γιατί εκεί συσσωρεύονται και αναπτύσσονται βακτήρια, που οδηγούν στην πλάκα.
 • Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τακτικά για να καθαρίζετε τα δόντια και τα ούλα σας.
 • Εκτός από την τακτική στοματική υγιεινή, μπορείτε να εφαρμόσετε και κάποιες φυσικές θεραπείες για την αφαίρεση της πλάκας και πέτρας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν θα θέλατε να δοκιμάσετε ένα προϊόν οδοντόκρεμας που περιέχει αλόη βέρα και μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κατάσταση των ούλων σας επικοινωνήστε μαζί μας στο messenger ή μέσω email: info @ aloeverablog.gr. Θα μπορέσουμε να σας συμβουλέψουμε σχετικά καθώς και να σας προμηθεύσουμε με ποιοτικά προϊόντα της Forever Living για την βελτίωση των ούλων.

Forever Living Προϊόντα

Δείτε στην συνέχεια προϊόντα για το πρόσωπο που περιέχουν αλόη βέρα. Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά ή να μάθετε επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
6972 597978

Email: info@aloeverablog.gr